ГоловнаCуспільство

«Можемо оперувати в укритті»: лікарі Дніпра розповіли про роботу під час повітряних тривог

«У сховищі нашої лікарні є операційна на 3 операційні столи і палата інтенсивної терапії на 3 місця. В операційній є апарати вентиляції легень. Встановлені генератори для безперебійної роботи обладнання. Є санвузли. Створено запаси їжі та води, а також ліків для надання невідкладної медичної допомоги. На щастя, нам поки не доводилося робити операції в укритті. Але добре, що така можливість про всяк випадок є. Під час небезпеки скористатися сховищем можуть всі охочі, не лише персонал та пацієнти. Укриття розраховано на 800 людей та працює цілодобово», – розповів лікар однієї з лікарень Дніпра Сергій.

Отже, лікарні Дніпра готові рятувати життя навіть під час ракетної небезпеки. Саме для цього в укриттях і працюють операційні та палати інтенсивної терапії.

Найпростіші укриття є і в центрах первинної допомоги. Сховища в них також мають усе необхідне, аби дніпряни могли перечекати небезпеку. Це запаси води, їжі та медикаментів.

«Укриття в нашій амбулаторії працює цілодобово. Розраховано на 120 людей. Є пост охорони, Wi-Fi, місця для сидіння. Є можливість зарядити електронні пристрої. Також відповідно до норм є два виходи. Забезпечено вільний доступ до укриття всіх охочих. Створено запаси питної та технічної води. 400 літрів та 500 літрів відповідно. Є запаси продуктів тривалого зберігання, ліки тощо», – зазначила інженерка амбулаторії Людмила.Загалом у медичних закладах Дніпра облаштовано 19 найпростіших укриттів.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook