ГоловнаCуспільство

Мер Дніпра Філатов став єдиним представником українських мерів на міжнародній зустрічі Ялтинської європейської стратегії

Днями завершилася 18-та щорічна зустріч Ялтинської європейської стратегії (YES). Конференція зібрала декілька сотень делегатів з різних країн світу. Це високопосадовці урядів, дипломати, журналісти, представники науки, бізнесу та відомі громадські діячі. До зустрічі приєдналися також президент України Володимир Зеленський, перша леді та урядовці держави. 

Єдиним представником українських мерів на цій конференції став міський голова Дніпра Борис Філатов. «Потужна промова Президента про важливість морального вибору і відвертий та щемливий виступ Першої леді про те, як нас змінили випробування цієї війни. І досить чіткі та конкретні меседжі від впливових міжнародних персон. Мені ж ця конференція дала ще й важливу нагоду зустріти добрих знайомих – шостого і девʼятого послів США в Україні Вільяма Тейлора та Марі Йованович», — зазначив Філатов, додавши, що досвід тривалої співпраці дозволяє і донині підтримувати звʼязок з послами, тож обоє залишаються щирими друзями Дніпра. 

Разом з цим, відомо, що протягом двох днів дискусійних панелей та зустрічей конференції YES учасники говорили про сьогодення України під час війни та дискутували про подальші сценарії відбудови та зміцнення держави. Зокрема, від низки впливових міжнародних персон пролунали чіткі меседжі. Так, американський політолог зі Стенфордського університету Френсіс Фукуяма, колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон та багато інших в різних формах зауважили, що жодні домовленості з нинішньою росією не гарантуватимуть безпеку ані Україні, ані решті вільного світу.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook