ГоловнаCуспільство

Від нарізки страв до готового ланч-бокса на потужностях «Олімпіус Консалт»: у компанії показали повний процес приготування їжі для школярів

Приготування шкільних страв від нарізки до фасування готового. У Дніпрі «Олімпіус Консалт» відчинила двері своїх цехів, щоб показати процес виготовлення їжі для школярів. Компанія готує ланч-бокси для 86 шкіл (це 16 тисяч діток, - ред.). 

«Ми прагнемо, щоб батьки були впевнені в якості шкільної їжі, тому показуємо весь ланцюг приготування. Перед тим, як працювати з продуктами, кожен працівник проходить зону, де є дезинфекція ніг та рук. До того ж у всіх є спеціальна форма. Далі робота першого цеху – де йде нарізка овочів. Тут можна налаштувати різні плани нарізки, є змішувальні машини для салатів», – розказує комерційний директор компанії ТОВ «Олімпіус Консалт» Євген Лисенко.

Далі – мʼясо-рибний цех (температурний режим постійно +5 — +7 градусів), там йшли приготування біточка з курки.

Технолог Тетяна Юдіна зазначила, що після приготування кожного дека продукції, його зважують. Якщо відповідає нормам ваги, може йти за циклом далі до гарячого цеху. Там працівники вже готують страви, наприклад кабачкову ікру та курячі парові біточки. 

«Для овочів – це окремі ємності, для мʼясних страв – духова шафа, а для круп – великі ємності для варки. Далі готові страви йдуть до цеху фасування. Там завжди температура +5 градусів. Тут працівники збирають ланч-бокси, які конвеєром відправляються до холодильника «шокового охолодження», де ланч-бокси з виготовленою їжею за лічені хвилини охолоджуються до температури +3, +5 градусів. Далі йде обов’язкове маркування з датою й фасування по контейнерах, які вже розвозитимуть по школах», – підкреслив Євген Лисенко.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook