ГоловнаCуспільство

У Дніпрі до семінару-практикуму з реагування на надзвичайні ситуації долучилися три області

У Дніпрі провели семінар-практикум для фахівців з цивільного захисту ОВА,  рай адміністрацій та громад, ДСНСників, поліцейських, метеорологів. Загалом долучилися представники трьох регіонів: Дніпропетровської, Донецької та Запорізької областей. Обмінювалися досвідом. Планували, як вдосконалити систему реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з радіаційними аваріями. 

Більшість учасників зустрілися за круглим столом. Інші – долучилися онлайн. Розглядали різні сценарії надзвичайних ситуацій. Серед них – знеструмлення житлових кварталів через ворожі атаки.

«Маємо подбати про те, аби в мешканців було все необхідне. Світло і тепло – одні з найважливіших потреб. Тому вже зараз усі керівники повинні тримати на контролі відкриття пунктів незламності», – сказала директорка департаменту цивільного захисту Дніпропетровської ОВА Тетяна Куряченко.  

Говорили фахівці і про радіаційну безпеку. Зокрема, оповіщення населення.

«Цивільний захист починається з оповіщення. Зараз система модернізується. Дуже допомагають у цьому питанні і технології. Завдяки месенджерам люди можуть оперативно отримувати необхідну інформацію», – зазначив начальник управління Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України Владислав Кравченко.

Йшлося про особливості планування та проведення евакуації людей, організацію укриттів. Учасники поділилися ідеями та напрацюваннями з реагування на надзвичайні ситуації, аби поліпшити взаємодію між всіма службами та владою.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook