ГоловнаCуспільство

Колетт Міллер у Дніпрі: всесвітньо відома американська художниця створила мурал на Січеславській Набережній

У Дніпрі створила мурал всесвітньо відома американська художниця Колетт Міллер. Він називається «Крила Янгола». Це частина глобального арт-проєкту художниці. Її крила прикрашають нетрі Кенії та Міжнародний лондонський аеропорт Хітроу, табір біженців та вишукану стіну сучасного маєтку у Франції, Світовий торговий центр у Нью- Йорку (пам'ять про жертв 11 вересня) і міст у Гарлемі. Тепер у цьому списку і Січеславська Набережна.

«Мій проєкт «Крила Янгола» про гуманність, людяність. Я малювала такі крила в Африці, Австралії, Дубаї, Європі, Китаї, Японії, Малайзії тощо. Цей мурал я створила спеціально для вашого міста, використовувала кольори логотипу Дніпра. Це мій перший візит до України. Сподіваюсь, вам всім сподобався цей арт-об’єкт, і ви, хоча б на мить, зможете знайти розраду та натхнення в цьому символі надії та єдності», - каже Колетт Міллер, авторка муралу «Крила Янгола».

До Дніпра Колетт Міллер запросила її подруга, дніпрянка Наталія Попова. Жінка - письменниця, зараз мешкає в Нью-Йорку.

«Я познайомилась з Колетт, коли працювала над своєю книгою в 2020 році. Спочатку це було листування та дзвінки, адже вона мешкає в Лос-Анджелесі, я в Нью-Йорку. Врешті нам вдалось зустрітись, ми познайомились і зрозуміли, що дуже близькі по духу люди. Нещодавно я почала планувати свій візит до Дніпра, адже дуже скучила за рідним містом. Вирішила покликати і її. В неї, її знайомих було багато побоювань стосовно безпеки, але врешті вона погодилась. І сьогодні ми тут. Я цьому дуже рада», - розповіла Наталія Попова.

«Крила» Колетт Міллер входять до світової четвірки «інстаграмних» вуличних творів мистецтва. Тож такий арт-об’єкт у Дніпрі стане цікавим для туристів, переконана Ольга Стасенко, керівниця Туристичного інформаційного центру: «В нас з’явилась неймовірна арт-інсталяція у вигляді Крил Янгола. Ми сподіваємось, що ця локація стане родзинкою міста. Всі охочі зможуть прийти і сфотографуватись тут. Ми дуже вдячні Наталі Поповій, об'єднанню громадських організацій «Вік щастя» та «Дивна Україна» за те, що посприяли візиту Колетт до Дніпра».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook