ГоловнаCуспільство

Теплоізоляція трубопроводу опалення, встановлення нових насосів, пункт незламності: інспекційний об’їзд чергового по місту

Найбільше комунальне теплопостачальне підприємство Дніпра, на балансі якого 374 котельні та 50 теплорозподільчих пунктів, вже на фініші у підготовці до опалювального сезону. Готовність «Теплоенерго» – 97 %. Основний акцент у підготовці –  встановлення нових насосних станцій, додаткових генераторів, а також модернізація котлів, щоб увесь процес подачі тепла був більш енергоощадним. Також комунальники відновлюють пошкоджену ізоляцію та утеплюють трубопроводи після реконструкції, які були аварійними. Про це повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради.

Сьомого вересня директор КП «Теплоенерго», який цього дня чергує по місту, перевірив низку локацій, де закінчують підготовчі роботи. Перша – у Соборному районі, де завершують виконувати теплоізоляцію трубопроводу опалення.

«Ця магістраль забезпечує теплом понад 140 будинків. Після проведення моніторингу теплового господарства цю зношену аварійну ділянку трубопроводу опалення протяжністю близько 500 м включили до ремонтів. Після заміни тепломережі до роботи приступила бригада ізолювальників. Наразі їм залишилось утеплити 10 м трубопроводу. Ізоляція труб необхідна, аби скоротити втрати тепла. Ще залишилось відновити по місту близько 1,5 км ізоляції та замінити близько 1,5 км аварійних ділянок теплових мереж. Обов’язково закінчимо усі роботи», - підкреслив Андрій Клименко.

Торішні перебої з електропостачанням серйозно виснажили обладнання — насамперед, чутливими до відключень були насоси. Тому в цьому році під заміну потрапило 63 насоси. Це і мережеві, і підвищувальні, різні за потужністю та підібрані індивідуально під кожен об’єкт теплопостачання.

Так, в одному з теплорозподільчих пунктів в рамках підготовки до нового опалювального сезону замінили 2 мережевих насоси. Один буде в роботі, інший – в резерві.

«Насоси сучасні, австрійські. Замінені цілком із зворотніми клапанами, запірною арматурою. Також будуть встановлені до них шафи управління плавного пуску. Цей ТРП забезпечує теплом 19 будинків, 1 садочок та ліцей», - зазначив начальник теплової дільниці № 2 КП «Теплоенерго» Сергій Агруч.

Черговий по місту додав: «Проінспектувавши ТРП, переконався, що обладнання готове до роботи. Реанімували навіть минулорічні насоси, які не витримували відключень електроенергії. Але працюватимуть нові. Ті — залишили про всяк випадок».

Під час інспекційного об’їзду черговий по місту перевірив і пункт незламності, облаштований у центрі «Штурм» (вул. Гетьмана П. Дорошенка, 9).

«Наш пункт незламності оснащений усім необхідним. Можемо вмістити до 100 осіб. Під час відключень електроенергії можна зарядити телефон. Є кімната матері та дитини. До нас можна приходити і з пухнастими друзями. Торік усі відвідувачі ставились з розумінням: кожен потроху заряджав телефон, щоб така можливість була у всіх», - сказала заступниця директора центру «Штурм» Вікторія Таніч.

Андрій Клименко резюмував: «Приємно вражений інспекцією цього пункту незламності. Є генератор та й усього вдосталь: запаси води, чаю, аптечки. Впевнений, цю зиму ми гідно пройдемо і впораємось з можливими викликами!».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook