ГоловнаCуспільство

Черговий по місту перевірив чи готові котельні Дніпра до опалювального сезону

У Дніпрі завершились усі підготовчі роботи до опалювального сезону. Котельні готові подавати тепло в оселі дніпрян тільки-но середньодобова температура протягом трьох днів не перевищуватиме 8 градусів.  Комунальники розраховують, що це станеться в перших числах листопада. Перед початком опалювального сезону черговий по місту Андрій Клименко завітав до однієї з котелень та перевірив справність обладнання.

«Поспілкувався з начальником котельні. Він відзвітував, що вона готова до старту опалювального сезону. Ця котельня забезпечує теплом 70 житлових будинків, 1 пологовий, 2 школи та 2 дитсадки. Перед початком зими тут були виконані роботи з ревізії котлів, встановлене нове насосне обладнання, система під тиском. Також є генератор, який забезпечить безперебійне живлення системи під час довготривалих відключень», – зазначив Андрій Клименко, директор КП «Теплоенерго» ДМР.

У разі виникнення  аварійних ситуацій співробітники котельні готові працювати у посиленому режимі, аби дніпряни були з теплом.

«Мережі від цієї котельні вже заповнені. Готові розпочинати хоч завтра, але ще тримається тепла погода. Гідравліку провели, траси витримали. Обладнання повністю готове. Та навіть якщо трапиться порив, то готові працювати скільки необхідно, аби скоріше відновити подання тепла», – зауважила майстриня теплової дільниці Людмила Нечмиря.

Наступна точка перевірки – станція юних техніків на просп. Поля, 70-А . Тут черговий перевірив стан укриття та упевнитися, що у сховищі можна безпечно перечекати повітряну тривогу.

«Сховище отримало акт ДСНС, що воно придатне для використання як найпростіше укриття. Сховище розраховано на 50 осіб, працює цілодобово, є все необхідне: санвузол, генератор, примусова вентиляція. Мені сподобався ремонт. Бачу, що працівники підійшли зі смаком, укриття дуже затишне.  До речі, є й аптечка та запас води», – підсумував Андрій Клименко.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook