ГоловнаCуспільство

Генератори та запас пального: готовність перевізників Дніпра до відключень електроенергії

Перевізники Дніпра готуються до можливих відключень електроенергії через масовані атаки.

«Ми постійно на зв’язку з перевізниками. Зокрема, усі АТП забезпечені генераторами, аби навіть в умовах відсутності світла не зупинялися найважливіші технічні процеси обслуговування автотранспорту. Також створюють запаси пального для роботи автопідприємств в умовах повної відсутності доступу до нього щонайменше протягом 10 днів», – розповів заступник директора департаменту транспорту та транспортної інфраструктури ДМР Олександр Лещенко.

На випадок довготривалих відключень світла вже протестований генератор на іншому автотранспортному підприємстві міста.

«Якщо трапиться така ситуація, дизельний генератор дозволить виконувати ремонтні роботи та техогляд транспорту у цеху», – каже автомеханік Ігор.

«У нас вистачить автономно заправляти автобуси протягом 14 днів, якщо не буде можливості робити це на автозаправках. До того ж складено план дій на випадок відключень: провели інструктажі водіїв з роботи в умовах відсутності диспетчеризації та вуличного освітлення», – уточнив заступник директора АТП Костянтин Антонов.Також тестують систему роботи в екстрених ситуаціях на іншому АТП.

«Ми на 100 % готові до тривалих відключень світла. У нас майже 200 автобусів, і вже маємо запас пального. Генератори: один у нас стаціонарний, який вже показав себе у роботі. Настільки добре працює, що робота не зупинялася у ремонтному цеху. Також про всяк випадок є два переносні генератори», – підкреслив директор автотранспортного підприємства Андрій Русавський.

Стаціонарний генератор розрахований на 10 кВт – уточнив електрик підприємства Сергій Шевченко: «Добре показав себе у роботі ще торік. Жодного разу не вимкнувся, й все підприємство працювало як годинник. Він живить світлом ремонтні цехи, офіс АТП та охоплює вуличне освітлення підприємства».

Довідка. Автопідприємства міста закупили 16 генераторів потужністю від 5 до 30 кВт. Загальні резерви пального: понад 120 тонн на випадок роботи підприємства в умовах тривалого відключення світла та повної відсутності доступу до пального протягом 10 днів.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook