ГоловнаCуспільство

У Дніпрі понад 200 мешканців написали Всеукраїнський диктант національної єдності в укритті

Дніпро разом з усією країною писав Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Його у 2 000 році започаткувала команда «Українського радіо» до Дня української писемності та мови. Уже вдруге радіодиктант відбувається в умовах повномасштабного вторгнення РФ. Тож з міркувань безпеки його знову (масово – ред.) писали в укритті. На своєрідний іспит з української мови завітали понад 200 дніпрян.

74-річна пані Степанія вже вдруге пише Всеукраїнський радіодиктант. На іспит прийшла як на свято – у вишиванці.

«Уперше писала загальнонаціональний диктант торік. Дуже сподобалось! Тож прийшла знову, аби перевірити знання з української», – поділилась Степанія Дейнеко.

Одинадцятикласниця Дар’я долучається до написання Всеукраїнського радіодиктанту регулярно. Торік разом з усіма теж писала в укритті. А у роки ковіду перевіряла знання вдома.

«Прийшла, як напевно і всі, перевірити свої знання. Я дуже люблю українську мову. Подобається її милозвучність. Цьогоріч до диктанту якось особливо не готувалась, але читала багато української літератури. Сподіваюся, що це мені допоможе», – розповіла Дар’я.

Текст радіодиктанту називається «Дороги України». Його авторка – поетеса Катерина Калитко. Читав диктант актор Олексій Гнатковський, який нещодавно зіграв Івана Довбуша у фільмі «Довбуш».

«Цьогоріч радіодиктант національної єдності ми пишемо в найбільшому укритті серед закладів позашкільної освіти Дніпра – міському палаці дітей та юнацтва. Тож ми змогли вмістити всіх охочих – молодь, школярів, студентів, слухачів «Університету третього віку»», – прокоментував Рафаель Кіжнер, в. о. директора КП «Молодіжний центр Дніпра».

Відправити написаний диктант на перевірку можна на адресу: 01001, м. Київ, вул. Хрещатик, 26 (важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 29 жовтня). Або сфотографувати чи відсканувати написаний текст (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) та надіслати його до 11:00 30 жовтня на електронну адресу: rd@suspilne.media.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook