ГоловнаCуспільство

Мешканка Дніпровського району Юлія про нічну атаку: постраждав батьківський будинок, там спала моя родина

Жителі одного з сіл Дніпровського району на ногах з другої ночі. Туди впали уламки, скерованої на область ворожої ракети. Найбільше постраждав батьківський будинок місцевої мешканки Юлії. Вдома були її мама, донька, дві молодші сестри та брат. Про це повідомили у Дніпропетровській ОВА. 

«Такий виглядає має російський терор. Звичайна вулиця у Дніпровському районі, де мешкають цивільні. Уламки ворожої ракети наробили біди. Але люди не залишаться без допомоги», – зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. 

Очільник районної військової адміністрації Юрій Яндульський наголосив, що оперативно залучили міжнародну організацію.

Вона надала будівельні матеріали: брус, плівку, листи OSB, водостійкі тенти.

Усе роздали мешканцям понівечених осель, аби вони могли закрити вибиті вікна та потрощені дахи.

«Від територіальної громади працює спеціальна комісія, яка визначає збитки. Найближчим часом проведемо сесію, на ній виділимо кошти рішенням депутатського корпусу і виконкому», – додав Юрій Яндульський. 

Місцева жителька Юлія розповіла, що була в себе вдома. Дівчині подзвонила сестра, розповіла, що на подвір’я їхньої батьківської хати впав уламок ракети. У будинку знаходились п’ять людей. Двоє дорослих і троє дітей. Серед них – 8-місячний малюк та двоє школярів 8 років.

«Я одразу прибігла, в чому була. Всі злякались. Молодша сестра найбільше. Зараз з нею спілкується психолог. Сподіваємося на допомогу, тому що йде зима, а в нас дім побитий», – сказала Юлія.  

Пані Валентина – з пошкодженої п’ятиповерхівки. Неподалік у приватному будинку мешкає її донька.

«Серед ночі шарахнуло. Мене вибухом аж підкинуло. Донька розповіла, що прокинулась від стовпу диму. На онука попадали іграшки. В неї хвіртка пошкоджена, веранда. Врятувала машина, вона на себе удар прийняла. А так руйнувань могло бути більше. Мені також пощастило – квартира ціла», – розповіла Валентина. 

Агресор атакував область крилатими ракетами о другій ночі. Обидві збили оборонці неба з ПвК «Схід». Уламки впали у Дніпровському районі.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook