ГоловнаCуспільство

Дніпропетровська філія «Газмережі»: куди повідомляти у випадку виявленення незаконних втручань у газопровід

Проблема незаконного втручання у газові мережі області залишається актуальною. З початку 2023 року виявлено майже 100 фактів незаконного споживання природного газу на Дніпропетровщині. Серед них самовільне втручання у роботу газових лічильників, зрив пломб, врізки у газопровід. Своїми діями порушники завдали державі збитків на суму більше 5,2 млн грн. Тому, для їх компенсації, відповідно до законодавства, передбачено застосування штрафних санкцій до порушників. 

Заощадити на крадіжці блакитного палива не вийде, оскільки спеціалісти у будь-якому разі виявлять порушення, і споживачеві доведеться оплатити не лише за використаний природний газ, а й відшкодувати витрати на усунення пошкоджень у газовій системі.

Втручання у газопровід призводять до порушення технологічних норм і можуть викликати пожежі та аварії. Це пряма загроза життю та здоровʼю оточуючих.

Нагадуємо! Усі газонебезпечні роботи повинні виконувати лише спеціалісти, які мають відповідні дозвільні документи.

Якщо у мешканців Дніпропетровської області є інформація про незаконне споживання енергоресурсу, газорозподільна компанія регіону просить повідомити про це за номером служби безпеки Дніпропетровської філії «Газмережі»: (067) 118-98-83.

Лінія прийому дзвінків доступна з 08:00 до 18:00 у робочі дні. Дані заявника будуть оброблені конфіденційно, для забезпечення анонімності особи.

Дніпропетровська філія «Газмережі» оперативно реагує на звернення споживачів, перевіряє усю інформацію та вживає необхідних заходів для покарання правопорушників.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook