ГоловнаCуспільство

«Це найкращий результат за всі роки»: близько 95 % підприємців зафарбовують написи на фасадах після попереджень інспекції з питань благоустрою

Наркореклама та величезні графіті – усе це на фасадах будівель інспекція з питань благоустрою ДМР виявила під час рейду по вул. Воскресенській. Прямісінько біля входу у будівлю № 27 – напис наркореклами, а поруч – невеликі графіті. Працівниця Вікторія каже, кілька днів тому вона пішла з роботи близько 17:00, а наступного дня побачила це неподобство. 

«Я ще тоді наголосила власнику і він сказав, що все усунемо. Чесно кажучи, я навіть не знала, що нам намалювали адресу телеграм-каналу з наркотиками. Тож все спробуємо прибрати», - прокоментувала Вікторія. 

Жінці інспектори з благоустрою передали припис – таке собі попередження про те, що за кілька днів мають усунути ці написи. Адже далі на власників чекатиме протокол. Потім на адмінкомісії оберуть суму штрафу, яка для юридичних осіб – від 850 до 1 700 грн. 

А за адресою: вул. Воскресенська, 38 – величезні графіті. На усунення інспектори дали власникам 10 днів. Ще дві «розмальовки» виявили вже по вул. Старокозацькій. Там теж власникам надали приписи. У цілому за цей рік вже видано близько 9 сотень приписів та 16 протоколів. 

«Це означає, що близько 95 % підприємців сумлінні та реагують на наші зауваження. Адже ми спочатку під час таких рейдів завжди даємо попередження у вигляді припису. У ньому ми вказуємо за який час власники мають прибрати напис на фасаді, а також робимо фотофіксацію самого порушення. Далі, якщо під час повторного рейду ми бачимо, що власник не усунув напис, то вже видаємо протокол, а далі штраф. Але дніпряни, у порівнянні з попередніми роками, активно доглядають за фасадами, тобто до протоколів у нас рідко доходить», – прокоментував завідувач сектору контролю опорядження фасадів інспекції з питань благоустрою Дніпровської міської ради Дмитро Гомілко. 

І дійсно, за 10 хвилин після виданого припису написи за адресою: вул. Воскресенська, 27 вже почали ліквідовувати.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook