ГоловнаCуспільство

Підготовка до зими: ДТЕК Дніпровські електромережі перевів в посилений режим понад 200 бригад енергетиків та сформував аварійний запас матеріалів

Підготовка до зими: ДТЕК Дніпровські електромережі перевів в посилений режим понад 200 бригад енергетиків та сформував аварійний запас матеріалів

Перед початком зими ДТЕК Дніпровські електромережі перевів 237 аварійних бригад енергетиків в посилений режим. Для того, щоб енергетики могли оперативно усувати аварії на мережахїх забезпечили необхідними матеріалами для ремонту як повітряних, так і кабельних ліній, а також паливо мастильними матеріалами. ДТЕК прикладає максимум зусиль, щоб підготувати мережі країни до зими, а енергетики могли в разі негоди чи ворожих атак швидко повертати світло клієнтам.

До складу кожної аварійної бригади енергетиків ДТЕК Дніпровські електромережі входять від 2 до 5 фахівців. Вони забезпечені необхідною спец технікою: автопідйомниками, автокранами,  бурокрановими установками тощо. Для того, щоб бригади могли більш оперативно усувати аварії на мережах, у компанії сформували спеціальний аварійний запас обладнання. До нього входять: муфти для кабельних ліній, лінійна арматура та стійки для повітряних ліній, трансформатори силові та напруги, комутаційні апарати 0,4-110 кВ, роз’єднувачі, вимикачі навантаження, автоматичні вимикачі тощо. Також ДТЕК Дніпровські електромережі  забезпечив свої склади необхідним обсягом паливо-мастильних матеріалів.

«ДТЕК Дніпровські електромережі – основа і підтримка для нормального життя регіону та його мешканців. Не дивлячись на складну ситуацію в країні ми готуємось до зими і працюємо в режимі 24/7. Ремонтні роботи тривають за планом, який узгоджується, контролюється та моніториться Міненерго та Держенергонаглядом. За 10 місяців у рамках ремонтної та інвестиційної програми ми в цілому відремонтували або модернізували 235 підстанцій різних класів напруги та розподільчих пунктів, 2,2 тисячі км електроліній. Крім того, розчистили від зелених насаджень майже 3 тисячі км мереж, що допомагає уникнути аварійних відключень під час негоди. Ми сформували 237 ремонтних бригад, які готові 24/7 усувати аварії та повертати світло в будинки жителів області, − підкреслив генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук− Та хочу наголосити, що на Дніпропетровщині продовжують відбуватися пошкодження енергетичної інфраструктури через обстріли. Наші бригади щоденно працюють над відновленням обладнання після ворожих атак».

Крім того, енергетики напрацювали алгоритм взаємодопомоги – у разі необхідності фахівці операторів системи розподілу ДТЕК Мережі з інших областей зможуть прийти на допомогу один одному та оперативно повертати світло в домівки клієнтів. Такі приклади командної роботи вже застосовувалися протягом воєнного стану на Київщині, Дніпропетровщині та Донеччині, коли необхідно було швидко відновити роботу електромереж після атак ворога чи деокупації.

Як повідомлялося раніше, за жовтень енергетики ДТЕК Дніпровські електромережі відновили електропостачання домівок 21 тисячі родин, постраждалих через обстріли у Дніпропетровській області. Після кожної повітряної атаки чи артилерійського обстрілу фахівці максимально оперативно ремонтують електромережі, щойно отримують дозвіл від ЗСУ та ДСНС.

 Довідка:

ДТЕК Мережі розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій і Одеській областях. Підприємства обслуговують 5,4 млн домогосподарств і 150 тис. підприємств.

Група ДТЕК (DTEK Group) – диверсифікований енергетичний холдинг, до складу якого входять 6 бізнесів та корпоративний університет Academy DTEK.

Підприємства Групи ДТЕК виробляють електроенергію на сонячних, вітрових та теплових електростанціях, добувають вугілля та природний газ, здійснюють трейдинг енергоресурсами на українському та зарубіжних ринках, розподіляють електроенергію та управляють інфраструктурою електромереж, постачають електроенергію споживачам та пропонують рішення з енергоефективності і розвивають мережу швидких зарядних станцій для електромобілів.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook