ГоловнаCуспільство

ДТЕК Дніпровські електромережі отримав комплект обладнання, яке допоможе відновити одну із підстанцій регіону

ДТЕК Дніпровські електромережі отримав комплект обладнання, яке допоможе відновити одну із підстанцій регіону

ДТЕК Дніпровські електромережі отримав комплект енергетичного обладнання від Фонду енергетичної підтримки України (Ukraine Energy Support Fund), створеного за ініціативи міністра енергетики Германа Галущенка та єврокомісара з питань енергетики Кадрі Сімсон. З новою поставкою гуманітарної допомоги енергетики зможуть відновити одну із підстанцій Дніпропетровщини, яка зазнала руйнувань через ракетну атаку.

Ворог постійно атакує Дніпропетровську область, від чого страждають не лише її мешканці, а й енергоінфраструктура. Зокрема у березні цього року росіяни поцілили в одну із підстанцій регіону, знищивши основне електротехнічне обладнання. Тепер енергетики за допомогою отриманого від міжнародних донорів комплекту трансформаторів струму та вимикача зможуть відновити роботу енергооб’єкта.

«Ми вдячні Енергетичному співтовариству та Міністерству енергетики України за отриману гумдопомогу, яка дозволить нам відновити важливу підстанцію регіону. Завдяки цьому ми підвищимо надійність електропостачання для майже 22 тисяч мешканців. А також дамо можливість нормально працювати двом лікарням, пекарні та водогону, які підключені до цієї підстанції. Це критично необхідно для життя регіону в зимовий період», – зазначив генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук.

З початку повномасштабної війни були пошкоджені 40 підстанцій і розподільних пунктів ДТЕК Дніпровські електромережі. Компанія потребує подальшої міжнародної підтримки для відновлення всіх постраждалих енергетичних об’єктів.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook