ГоловнаCуспільство

«Перехоплення»: у Дніпрі улаштовують додаткові дощоприймачі, аби центральну частину міста не затоплювало

Дніпро продовжує запобігати підтопленням. Для цього у різних куточкам міста не лише на постійній основі прочищають зливоскиди, а й улаштовують додаткові дощоприймачі. Бо у радянський час їх або взагалі не будували, або ж їх занадто мало для теперішнього обʼєму дощових вод.

Нині комунальники працюють над тим, аби не потопало у воді середмістя Дніпра. Для цього по вул. Святослава Хороброго улаштовують на 4-х перехрестях додаткові дощоприймачі, які перехоплюватимуть усю воду, що стікає з верхніх вулиць до центру міста. Їх монтують ушир дороги, аби зловити усю воду. 

«Нині бригада працює на перехресті вулиць Січових стрільців та Святослава Хороброго. Річ у тім, що з нагірної частини міста у центр Дніпра спускаються потоки води і дощоприймачі, які розміщені так би мовити першими, не можуть прийняти всю воду. Тож вона тече до центру міста і там через рівну поверхню накопичується та стоїть. Це незручно для наших пішоходів. Тим паче тут лише по боках дороги є кілька невеличких дощоприймачів, але вони здатні перехопити лише 10-15 % води. Аби більше такої проблеми не було, ми на цьому перехресті, а також ще на 3-х, вмонтовуємо додаткові колодязі. Працюємо на просп. Поля в районі вул. Антоновича. Там, до речі, влітку було невеличке підтоплення. Також працюємо на перехресті з вул. Михайла Грушевського і подібні ж роботи виконуємо на перехресті з вул. Олександра Кониського», – прокоментував заступник начальника КП «УРЕА» ДМР Михайло Ступак. 

Додаткові дощоприймачі вже встановили по вул. Троїцькій, Надії Олексієнко перед вул. Володимира Антоновича. 

Усі роботи проводять поетапно. Для зручності автомобілістів рух транспорту повністю не перекривають. Комунальники працюють спочатку на одній частині дороги, потім на іншій. 

На перехресті вулиць Січових стрільців та Святослава Хороброго до кінця дня роботи завершать. Рух частиною дороги відкриють через 7 днів. Треба, аби висох бетон.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook