ГоловнаCуспільство

«Із заміною всіх мереж немає стрибків напруги. Дуже вдячні!» — голова ЖБК про ремонт за програмою співфінансування

У Дніпрі продовжують оновлювати будинки ОСББ та ЖБК за муніципальною програмою співфінансування. П’ятиповерхівка по вул. Квітки Цісик, 1 стала першим будинком, де цьогоріч закінчили поточний ремонт аварійної покрівлі. 

«Дах геть не витримував дощів. Протікав. Затоплювалися квартири на останньому поверсі. Латали власноруч. Потім із сусідами поговорили і вирішили звернутися до департаменту самоорганізації населення. Подалися на програму — і ось, дах зроблений!» — розповіла Анна, мешканка будинку.

На ремонт покрівлі знадобилось два тижні.

«Був виконаний поточний ремонт мʼякої покрівлі трьох підʼїздів. За програмою співфінансування жителі цього будинку заплатили 25 % від вартості робіт, а 75 – міський бюджет», — прокоментував Святослав Ткаченко, директор департаменту з питань самоорганізації населення Дніпровської міської ради.

Сьогодні він чергує містом. Нині в роботі перебуває 93 заявки. Виконано вже 9 ремонтів електромереж та 2 оновлення покрівлі. Також черговий перевірив виконаний ремонт електромереж. Зробили його в одному з корпусів «ЖБК № 258», що по вул. Набережна Перемоги, 130.

«Геть не витримувала проводка. Тому вирішили цьогоріч за програмою оновити аварійні мережі. Із заміною всіх мереж немає стрибків напруги. Дуже вдячні!» — розповіла голова ОК «ЖБК № 258» Тетяна Шабаліна. «Тут повністю замінили проводку від щитової до квартир. Будинок має 12 поверхів та був введений в експлуатацію 1978 року. Оскільки газопостачання в будинку відсутнє, використання багатьох електроприладів призводить до великого навантаження на електрику. Виконані роботи якісно. Ба більше, підрядник відповідав мешканцям на усі питання щодо ремонту й прислухався до порад. Побаченим задоволений!» — зазначив Святослав Ткаченко.

За 2024 рік голови ОСББ та ЖБК Дніпра подали 591 заявку. З них: 195 — ремонт ліфтового обладнання;73 — електромережі;100 — сантехсистеми;95 — покрівля;38 — міжпанельні шви;39 — вимощення;14 — заміна вікон та дверей;20 — ремонт фасаду;17 — ремонт під’їздів. 

До 31 березня 2024 року головам ОСББ та ЖБК необхідно подати до департаменту з питань самоорганізації населення довідку про поточний стан банківського рахунку, що засвідчить наявність власної частки співфінансування.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook