ГоловнаCуспільство

Учасники «Всеукраїнських шкільних ліг пліч-о-пліч» поставили питання Матвію Бідному

Очільник міністерства молоді та спорту Матвій Бідний зустрівся з учасниками «Всеукраїнських шкільних ліг пліч-о-пліч». Хлопцями з одного з ліцеїв Дніпра, які об’єдналися, аби поборотися за перемогу у національному змаганні. За їхніми плечима вже є успішні поєдинки та дійти вони прагнуть до фіналу. 

«Спорт – це дисципліна, працездатність і що найголовніше – віра в себе. Важливо розуміти, що як і в житті, тут не може бути постійного успіху. Поразка також іноді є частиною перемоги. Треба пам’ятати, навіть якщо не виграли, зупинятися не слід. Відточуйте майстерність і досягнете цілі. Адже саме спорт дає зрозуміти – ти можеш все», – розповів Матвій Бідний.

Аби виховати здорове та успішне суспільство, міністерство нині фокусується на популяризації спорту. І акцент не тільки на професійному його напрямку. Найперше – на масовому. Очільник міністерства додав – в країні лише 15% людей регулярно займаються спортом. Такі результати досліджень. У той час як показник європейських країн добігає 38%.

«На рівні держави все більше ініціатив, які залучають українців до спорту. Серед них й «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч». Старт йому дав Президент Володимир Зеленський. Ці змагання надихнули та підбадьорили наших школярів. Слова вдячності й міністру за те, що знайшов час поспілкуватися з ними. Дати їм свої настанови», – зазначила заступник начальника Дніпропетровської ОВА Ірина Грицай.

Серед тих, хто був на зустрічі з Матвієм Бідним, 16-річний Микита. Професійним спортом хлопець ніколи не займався. Та коли однокласники запросили позмагатися у «Всеукраїнських шкільних лігах пліч-о-пліч» з іншими освітніми закладами – одразу зголосився. Тепер у його розпорядку дня – регулярні заняття з баскетболу.

«Одразу почалися тренування. Виходили на поле кожен день і займалися по декілька годин. На старті було складно звикнути до нового графіку. Та це ніщо у порівнянні з позитивними емоціями, які дають змагання. Також мені цікаво проявляти себе. Показувати, на що я здатний», – поділився учень дніпровського ліцею Микита Лазаренко.

Хлопці ставили Матвію Бідному різні запитання. Про родинні традиції, улюблений вид спорту і навіть – як стати міністром. Спілкуванням учні ліцею задоволені. Сподіваються – попереду чимало зустрічей з відомими особистостями, як і перемог у національному змаганні.

Зараз триває територіальний етап шкільних ліг. А вже 1 квітня розпочнеться районний.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook