ГоловнаCуспільство

Близько 100 учасників та мистецтво на будь-який смак: у Дніпрі вперше проходить Фестиваль актуального українського мистецтва ДніпроАртСтейдж

У Дніпрі вперше проходить Фестиваль актуального українського мистецтва ДніпроАртСтейдж. Захід вже налічує близько 100 учасників. Це музиканти, художники, поети та театрали.

«Учасники презентуватимуть авторський контент, за яким їх і оцінюватимуть. Виняток — вокалісти, допускається виконання не власних композицій. Оцінюватимуть виступи поетів, художників та музикантів — глядачі. Для оцінювання театралів ми запросили професійне журі», — поділилась Яна Куницька, виконавча директорка Будинку архітектора Дніпропетровської обласної організації Національної спілки архітекторів України, головна кураторка ДніпроАртСтейджФест 2024.

Одна з учасниць фестивалю Юлія Мурзатова. Останні 20 років дівчина присвятила музиці. На ДніпроАртСтейджФест виконає 2 авторські пісні: «Любов наче музика» та «Герой».

«Я хочу, щоб люди, які тут зберуться, знайшли своїх однодумців. Хочеться, щоб я та люди, які будуть у залі, кайфонули. Дуже круто, що зʼявився такий простір, в якому митці Дніпра можуть зустрітися та поділитися своєю творчістю», — каже Юлія Мурзатова, авторка та виконавиця пісень, учасниця ДніпроАртСтейджФест 2024.

«У Дніпрі ми такого ще не бачили та не робили. Частина ДніпроАртСтейджФест відбуватиметься у будівлі, яка раніше мала назву Телетеатр. Ми хочемо спільними зусиллями перетворити це місце на сучасний культурний, інноваційний мультиформатний простір для митців», — прокоментував Євген Хорошилов, заступник директора департаменту - начальник управління культури департаменту гуманітарної політики міськради Дніпра.

ДніпроАртСтейджФест 2024 відбувається на 4 майданчиках. Програма заходу:

  1. АРТсквот «Третя весна», де працюватимуть над реалізацією проєктів у просторі АртСтейдж до 28 квітня. Відкриття та презентація експозиції митців-початківців відбудеться 30 квітня, а упродовж місяця (30.04-30.05) триватиме глядацьке голосування, яке і визначить переможця.
  2. Літературний майданчик діятиме до 14 квітня – читання (+ трансляція).
  3. Музичний майданчик. Працюватиме з 15 по 21 квітня – концерти (передбачено онлайн-трансляцію).
  4. Театральний майданчик показуватиме вистави з 22 по 28 квітня (+ трансляція).
Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook