ГоловнаCуспільство

У Дніпрі ТОВ «Екологія-Д» щомісяця вивозить на полігон близько 20 тонн побутового та негабаритного сміття

У Дніпрі ТОВ «Екологія-Д» щоденно вивозить на полігон побутове та великогабаритне сміття. Щоденно на маршрути виходять до 35 сміттєвозів. Сьогодні працювали по вул. Криворізькій, 26. Там, окрім переповнених контейнерів, перенакопичення негабаритних відходів.

«Ми вже так втомились від цього сміття, пилу. Щодня доводиться протирати пил з підвіконня. І це ще із зачиненими вікнами! Не знаю, чому людям так важко кинути у смітник. Добре, що все сьогодні прибрали, але люди знову насмітять. Хочеться, щоб більш відповідально до цього ставились громадяни», — розповіла дніпрянка Людмила.

«Я з Нової Каховки. До Дніпра переїхала у грудні 2022 року. Останній рік мешкаю в цьому районі. Весь цей час тут є оце звалище. Це дуже заважає. Тут гуляють, грають діти, а сморід тут неможливий. Ми намагаємось облагороджувати якось цю місцину, але боротися з людьми, які викидають сміття куди завгодно – важко. Тому дякуємо, що сьогодні все це вивезли», — додала мешканка Олена.

Працювали сміттєвози і по вул. Національної Гвардії, 19. Тут вже впорались швидко, адже стихійних звалищ не було. Лише заповнені контейнери.

«Доволі легко під’їхали до баку, але буває, що проїзд перекривають автівки місцевих. Це дуже заважає в роботі. Тому просимо враховувати це при паркуванні», — поділився Сергій, водій сміттєвоза ТОВ «Екологія-Д». 

«Щоденно у Дніпрі накопичується близько 660 тонн сміття. Вивозять щоденно з багатоповерхових будинків та за окремими графіками — у приватному секторі. Вивезення негабаритного сміття за заявками – переважно щотижня. В обов’язки операторів сміттєвозів входить прибирання залишків ТПВ біля контейнерів при відвантаженні, але не входить обслуговування контейнерних майданчиків та прибирання прилеглої території. Хочеться закликати мешканців відповідально сплачувати за послуги з вивезення сміття. Заборгованість населення становить понад 249 млн грн», — зазначив Ярослав Крисько, начальник управління охорони навколишнього середовища - заступник директора департаменту екологічної політики.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook