ГоловнаCуспільство

В одному з ліцеїв Кам’янського відремонтували укриття на 600 людей

У Камʼянському завершили капітальний ремонт укриття одного з ліцеїв. За два місяці його повністю переоблаштували. Раніше у закладі під час тривог могли перебувати майже 300 дітей, тепер – втричі більше. Це означає – всі тамтешні учні від онлайн-уроків перейдуть до очного формату.

«Відновили приміщення коштом державної субвенції та громади. Отримали не просто безпечний простір. А й яскравий та сучасний», – зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. 

Працювали над ним два місяці. Заглибили приміщення, аби було зручно пересуватися. Повністю замінили комунікації, встановили вентиляцію та провели освітлення.

«Вже маємо укриття, яке відремонтували торік. Це сховище – додаткове. Але воно замале для нашої кількості учнів. У закладі під час тривог раніше могли перебувати майже 300 людей. Тепер же – до 900» – розповіла директорка школи пані Ірина. 

Сховище зонували, створивши два окремі та просторі класи. У них є все необхідне для навчання. Парти, інтерактивні дошки та плазма. Передбачили й ігрову кімнату, їдальню, медпункт і роздягальню.

Перший свій урок в новому сховищі провели десятикласники.

«Ми організовано і швидко спустилися в нове сховище. Взяли ноутбуки і змогли спокійно продовжити урок інформатики. Тепер нічого не пропустимо», – зауважила старшокласниця Кароліна.

На Дніпропетровщині ремонтують ще 8 подібних укриттів.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook