ГоловнаСпорт

В Кривому Розі зводять спорткомплекс за стандартами ФІФА та УЄФА (ФОТО)

25 травня керівництво Дніпропетровської області знаходилось із робочим візитом у Криворізькому районі. В рамках поїздки представники влади проінспектували реконструкцію стадіону «Металург». Проєкт масштабної відбудови стадіону розгорнуто в рамках програми президента «Велике будівництво». Про це стало відомо на місці подій.

Наразі демонтовано старий стадіон «Металург» і на його місці зводиться сучасний, крутий спорткомплекс світового рівня. Тут облаштовують сучасну, якісну та безпечну арену. Все – за стандартами ФІФА та УЄФА.

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук: «Металург» - стадіон, аналогів якому в Дніпропетровській області немає.

«Завдяки програмі Президента «Велике Будівництво» сьогодні в м. Кривий Ріг створено більше тисячі нових робочих місць. Це податки в міський бюджет Кривого Рогу, податки в обласний бюджет, побудова сучасної інфраструктури – стадіону, аналогів якому в Дніпропетровській області немає, а також збільшення інвестиційної привабливості. Все це завдяки Президенту і фінансуванню. Сьогодні тут багато підрядників, субпідрядників, що поставляють метал, цемент. Ми бачимо, як за декілька місяців фактично розбудована частина арени. Сподіваємось і впевнені, що таких об’єктів у нас стане більше», - говорить він.

Міський голова Кривого Рогу Костянтин Павлов зазначив, що тільки об’єднуючи зусилля і кошти державного, обласного, міського бюджетів і промислових підприємств є можливість для будівництва таких великих об’єктів.

«Ми робимо все можливе для того, аби зводити такі об’єкти спортивної інфраструктури. Окрім цього, ми робимо все для того, щоб використовувати при будівництві наші матеріали – металопрокат, цемент та інші будматеріали. Крім того, щоб на цих об’єктах працювали криворіжці та отримували гідну зарплатню. Це дуже ефективне об’єднання в рамках програми «Велике будівництво» і стратегія розвитку рідного міста», - зазначив він.

Як повідомили представники підрядників, наразі виконується заливка ухилових перекриттів східної трибуни; заливка стін південної та північної трибун і радіальних стін західної трибуни; заливка першої частини перекриття підвального приміщення західної трибуни і заливка колон Пн і Пд трибун. Крім того, вже підготовлені котловани для монтажа фундаменту під мачти освітлення. Зроблені підпірні стіни нижнього ярусу трибун (східна трибуна) і виконується заливка ліфтової шахти західної трибуни.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook