ГоловнаСпорт

«Велодень-2021»: свято спорту у Дніпрі зібрало близько 3 тисяч учасників

30 травня у Дніпрі відбулося найпопулярніше спортивне свято серед велосипедистів – «Велодень-2021». Колона велосипедистів рушила від Фестивального причалу. Маршрут пролягав по Січеславській Набережній до Тунельної балки. Цього року велопробіг зібрав близько 3 тис. учасників різного віку. До заходу долучилися як професіонали, так і любителі. Місто організувало патрульний і медичний супровід. Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради.

«Щороку велосипедистів більшає. Пандемія призвела до того, що велосипед став транспортним засобом для багатьох. Загалом це свято популяризує велоспорт, активний спосіб життя, а також символізує повагу до велосипедистів. Велопробігом привертаємо увагу усіх, зокрема й водіїв, що велосипедистів у Дніпрі багато, а відтак — повинна бути взаємоповага під час руху», — підкреслив голова Дніпровської асоціації велосипедистів Андрій Майбродський. Родина Давиденко брала участь у велопробігу у повному складі вперше. Загітував долучитися голова сімейства — Олександр.

«Десь уже років п’ять любительськи захоплююсь велоспортом, а не так давно долучив і дружину. Беремо із собою і синочка. Звісно, гуртом веселіше кататися. Щовихідні виїжджаємо на дачу і там катаємося. А буває й так, що на роботу на велосипеді їжджу. А загалом свято «Велодень» у Дніпрі — завжди масштабне. Увесь Фестивальний причал на набережній заповнений велосипедистами з усього міста», — сказав Олександр Давиденко.

Серед тих, хто долучився до велопробігу, і дніпрянин Вадим Черечеча: «Велосипедом захопився зовсім недавно — у січні придбав двоколісного. Велосипед — це не лише підтримка гарної фізичної форми, а й цілковите перезавантаження, особливо після робочого дня. Разом з друзями вперше беру участь у велопробігу. Впевнений, спортивне свято запам’ятається».

Після фінішу на всіх учасників велопробігу чекала спортивно-розважальна програма з тематичними конкурсами та змаганнями, серед яких: крос-кантрі, велорицарський турнір, майстер-класи.

«Велодень» – неофіційне свято, яке відзначають в Україниі наприкінці травня. Зазвичай його проводять в останні вихідні місяця.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook