ГоловнаКультура

У Дніпропетровському художньому музеї відбудеться виставка робіт румунського фотографа Соріна Онішора

У Дніпропетровському художньому музеї відбудеться фотовиставка «Румунія. Місця. Люди». В експозиції – близько 30 робіт румунського фотографа Соріна Онішора. Про це розповіла начальниця управління культури, туризму, національностей і релігій облдержадміністрації Наталія Першина. 

«На фотографіях Соріна Онішора – дивовижні пейзажі Румунії. А ще – звичайні люди, їх повсякденне життя, назавжди закарбоване у миті. Кожна світлина заряджає позитивом та енергією», – зазначила Наталія Першина. 

Сорін Онішор – фотограф з румунського міста Тімішоари. Вчитель за освітою, у фотомистецтві – вже більше десяти років. Його роботи відзначені численними нагородами та виставлялися в європейських галереях. В Україні його експозиція – вдруге. 

Стиль фотомитця називають етнографічною фотографією. В об’єктиві його камери – небуденна буденність сільської місцевості Румунії та її неймовірна краса. 

На світлинах відвідувачі побачать гірські вершини та степові простори, стрімкі річки і віковічні ліси, історичні та архітектурні пам’ятки румунського краю, народні традиції і ремесла. 

«Фотографії Соріна Онішора – це більше, ніж просто чудові знімки румунських пейзажів. Це чутливі ілюстрації щоденності, обмін розповідями про мальовничі місця, традиційну архітектуру, привітливих людей та традиційні ремесла», – розповів Почесний консул Румунії у Дніпрі  Віталій Фокша. 

Відкриють виставку 14 травня о 15.00. Експозицію можна переглянути до 6 червня у Дніпропетровському художньому музеї за адресою: Дніпро, вул. Шевченка, 21.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook