ГоловнаКультура

У Дніпрі відбулась творча зустріч «Казка – таємна зброя українців»: до міста завітав український казкар Сашко Лірник

У Дніпрі відбулась творча зустріч «Казка – таємна зброя українців»: до міста завітав український казкар Сашко Лірник

Українські казки лунали у парку Шевченка (біля літнього театру). Там 31 травня відбулась творча зустріч з письменником Сашком Лірником «Казка – таємна зброя українців». Просто неба на облаштованому майданчику зібралося більш як сотня людей.

«Приїхав на запрошення міського голови Дніпра Бориса Філатова, запропонували зробити невеличкий концерт для дітей. Аудиторію я вже підготував – познайомився і відкрив глядачам секрети, що буде на зустрічі: розповім невеличкі казочки добрі, довгі та навіть страшні (чомусь найбільше подобаються саме страшні) і найактивнішій малечі дістануться сюрпризи. Дуже радий, що сьогодні у Дніпрі, бо тут у мене багато друзів живе, і я дуже люблю це місто», – поділився український казкар-лірник, актор, телеведучий, автор телепрограм та сценарист Сашко Лірник.

З першої казки діти відклали гаджети та із захватом слухали розповідь Сашка Лірника. Постійно лунав дитячий сміх, до того ж кожен з глядачів зміг побувати героєм розповіді – вовком, зайчиком чи поросям, а за декорації були мильні бульбашки.

 Серед гостей – дніпрянка Станіслава Власенко. Вона виросла на українських казках, але не знала, що автор деяких («Казка про чумака Микиту, сокиру і халепу» – ред.) саме пан Лірник. Дівчина з перших секунд сміялася над розповідями письменника, бо він вміє легко подати будь-яку історію.

«За допомогою української казки маленькі діти знайомляться із культурою нашої країни. Тому вкрай важливо змалечку розповідати, наголошу, саме українською мовою наші казки. Приїзд Сашка Лірника – один з подарунків, приурочених до Дня захисту дітей. Тут йде живе спілкування і з батьками, і з дітьми. Також на зустрічі розіграють 24 книжки письменника», – підсумувала директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дар’я Біла.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook