ГоловнаКультура

Театротерапія: актори Дніпропетровщини організовують благодійні виступи

Одна з таких вистав відбулась у лікарні Дніпропетровщини, повідомляє прес-служба обласної ради. Діти разом з акторами приборкували казкового дракона, виставу для них поставила трупа молодіжного театру. В глядацькій залі зібралося понад півсотні глядачів - це пацієнти, їхні батьки та дехто з персоналу медзакладу.

«Ця вистава досить символічна. В ній дракон хоче з‘їсти принцесу Паляничку. Але казкові герої неодмінно її визволять. Це історія про кохання, дружбу і віру в добро», - каже Андрій Зіньковський, актор Дніпропетровського академічного українського молодіжного театру.
Театр організовує подібні виступи для дітей, дорослих, всіх хто цього потребує. І все благодійно. Виступи вже відбулись у різних куточках області.

«Нам дуже сподобалась вистава! Ми відволіклись, насміялись і весело провели час з дітьми», - ділиться враженнями мама маленької пацієнтки Інна.
Актори театрів вже дали 14 благодійних вистав. Кажуть: й надалі продовжуватимуть роботу та даруватимуть радість.

«У цей складний час всі обласні заклади культури працюють своєрідними психологами, а також дарують позитивний настрій кожному глядачу, - розповідає начальнця гуманітарного управління обласної ради Лілія Гиренко. - Мистецтво зігріває серця. І ми хочемо допомогти людям відчути тепло нашої турботи».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook