ГоловнаКультура

У Дніпрі для мешканців і переселенців провели безкоштовну екскурсію до музею ім. Вадима Сідура

У Дніпрі організували чергову безкоштовну екскурсію для містян і переселенців. Цього разу — до музею ім. Вадима Сідура, повідомляє прес-служба міської ради.

«Продовжуємо цикл безкоштовних екскурсій містом. У попередні рази побачили неабияку зацікавленість людей. Дніпряни, переселенці дійсно прагнуть дізнаватися про щось нове, пов’язане з Дніпром. На екскурсію до музею ім. Вадима Сідура дуже швидко набрали групу. Проєкт з безкоштовних екскурсій продовжуватимемо і надалі», — сказала головна спеціалістка Туристичного інформаційного центру Ірина Шкода.

Під час екскурсії учасники дізналися про життя та творчість всесвітньо відомого дніпровського скульптора Вадима Сідура.

Екскурсію провів мистецтвознавець Володимир Маліков. За його словами, музей ім. Вадима Сідура відіграє важливу роль для нашого міста, оскільки ім'я цього художника тісно з ним пов’язане.

«Протягом кількох років ми прагнемо ім'я Вадима Сідура повернути до історичного і культурного контексту нашого міста. Народившись тут, пройшовши шляхи зростання і становлення, він набув світового визнання. Запустили низку екскурсій до музею для освітньої роботи, щоб якомога більше людей дізналися про творчість нашого земляка», — підкреслив Володимир Маліков.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook