ГоловнаКультура

У Дніпрі для мешканців і переселенців провели безкоштовну екскурсію до Бібліотеки української діаспори імені Джона Маккейна

У Дніпрі для переселенців і містян провели чергову безкоштовну екскурсію. Цього разу — до Бібліотеки української діаспори імені Джона Маккейна. Учасників екскурсії ознайомили з бібліотекою, а також показали фільм «Чорний ворон» за книгою українського письменника Василя Шкляра. Про це повідомляє прес-служба Дніпровської міської ради.

Фільм про незламність українського народу та волю до свободи, про повстанські війни патріотів України проти радянських окупантів у період 20-х років минулого століття, які відбувались у Холодному Яру.

«Такі заходи є важливими. Вони розвивають патріотизм у громадян. Цього разу зібралася група із близько 40-ка осіб. Охочих потрапити на таку екскурсію досить багато, тому плануємо організувати її ще. А загалом від таких безкоштовних екскурсій містом отримуємо гарний відгук від людей. Тому формуватимемо нові пропозиції щодо проведення подібних заходів і надалі», — розповіла начальниця Туристичного інформаційного центру Ольга Стасенко. 

Водночас завідувач відділу Бібліотеки української діаспори імені Джона Маккейна Віталій Кучеренко зазначив: «Серед іншого розповіли слухачам про історію виникнення цієї бібліотеки, тих людей, які долучилися до її створення. Звісно, родзинка заходу — це фільм «Чорний ворон» і відеовітання до учасників екскурсії від автора однойменної книги, за мотивами якої знято фільм, Василя Шкляра. Такі фільми, зокрема у нинішні нелегкі часи для нашої країни, є вкрай важливими для перегляду».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook