ГоловнаCуспільство

Вчитель із Кам’янського увійшов до ТОП-10 найкращих педагогів України

Вчитель із Кам’янського увійшов до ТОП-10 найкращих педагогів України

У національній вчительській премії Global Teacher Prize Ukraine 2020 визначили фіналістів. До ТОП-10 потрапив і вчитель початкових класів із Кам’янського Андрій Олійник. Чи стане він переможцем, оголосять вже 3 жовтня. Про це повідомив директор департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОДА Олексій Полторацький.

 «Загалом цьогоріч за національну вчительську премію Global Teacher Prize Ukraine боролися близько двох сотень вчителів з усієї України. До 50 «півфіналістів» увійшли чотири педагоги з нашого регіону: із Вільногірська, Кам’янського, Павлограда та села Миколаївка Петропавлівського району. І ось, за рішенням журі, до ТОП-10 кращих вчителів країни потрапив молодий та завзятий педагог-новатор із Кам’янського Андрій Олійник. Бажаємо йому успіхів у подальшій боротьбі за звання найкращого», – зазначив директор департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОДА Олексій Полторацький.

Андрій Олійник навчає найменших учнів у рідній школі №35 Кам’янського, яку колись сам закінчував. Каже, майбутню професію обрав, ледве перетнув поріг закладу в 1-му класі. Все – завдяки враженню, яке справила на нього перша вчителька.

«Вчительство – моя улюблена справа, якій віддаюся на всі сто відсотків. На працю мене мотивують успіхи учнів. А ще – отримую безмежну кількість позитиву від роботи з дітьми», – розповів Андрій Олійник.

Журі оцінило креативність та новаторський підхід вчителя до методики викладання. Так, Андрій Вікторович проводить інтегровані уроки у нестандартному форматі. Поєднує, здавалося б, несумісне. Наприклад, математику і українську мову. Аби дітям було цікаво і вони краще запам’ятовували вивчене, використовує звичайні різнокольорові цеглинки LEGO. Кожна – або певна частина мови, або одиниці, десятки, сотні.

Переможця Global Teacher Prize Ukraine 2020 оголосять 3 жовтня.

Національну премію Global Teacher Prize Ukraine ініціювала громадська спілка «Освіторія» у 2017 році – аби відзначити внесок українських вчителів у суспільство та підняти престиж професії педагога. Переможець отримує 250 тисяч гривень та поїздку на Global Education and Skills Forum.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook