ГоловнаCуспільство

У Дніпрі капітально ремонтують управління соціального захисту населення

У Дніпрі капітально ремонтують управління соціального захисту населення

У Дніпрі капітально ремонтують будівлю Центрального управління соціального захисту населення Соборного району, що знаходиться на проспекті Героїв, 40. Так, буде створено новий опенспейс, який зробить обслуговування населення значно комфортнішим. Ремонт заплановано завершити вже до кінця вересня, повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради.

«Це буде зручно відвідувачам, бо очікувати своєї черги вони зможуть на зручних диванчиках. Зокрема, передбачена дитяча зона, монітори, на яких буде показуватися черга та направлення до фахівця, а також термінали єдиної черги. Наразі вже облаштована система кондиціонування, теплі поли, замінені вікна, вхідні конструкції, стеля, світильники. Окрім цього, кольорова гама підбиралася за результатами обговорення з нашими відвідувачами, і ми зупинилися на синьому, сірому та бордовому. Також по завершенні ремонту буде встановлено сучасні меблі та комп’ютерну техніку, яка дозволить швидко надавати всі послуги громадянам. Також ми врахували потреби людей з інвалідністю і облаштували для них туалети, пандус та спеціальні поручні», - зазначила начальниця Центрального управління соціального захисту населення Олена Кожемякіна.

Головний спеціаліст відділу приймання громадян Алла Пижевська згадує, що раніше умови роботи були не комфортні: «У нас завжди зимою було холодно, а через старі комунікації в приміщенні був поганий запах. Завдяки керівництву нашого міста та департаменту, умови роботи фахівців поліпшуються. Окрім цього, мешканці нашого району також відчують зміни на краще. Бо тепер буде комфортніше, світліше і тепліше».

Зокрема, після ремонту одночасно приймати громадян будуть дев’ять фахівців, і одна людина зустрічатиме на ресепшені. Загалом щодня управління приймає близько 500 людей. Для більш зручного очікування своєї черги, для людей облаштовують місця і на подвір’ї. Для цього там встановлять лави та зроблять підсвітку.

«Майже 40 років тут нічого не робилось. Різниця між тим, що було і буде, суттєва. Для мене як відвідувача важливим є наявність більш зручного пандусу, тротуарної плитки. Приємно, що до нас, місцевих мешканців, прислухаються. Зокрема, за нашим проханням пересунули тумбу, яка була квітником. Раніше своїм розташуванням вона загрожувала відвідувачам управління соціального захисту і пішоходам. Взагалі, і зовнішній вигляд будинку змінився на краще», - розповів місцевий мешканець Андрій Фандєєв.

Дніпрянка Світлана Юрченко також позитивно оцінює зміни: «Доки можна спостерігати тільки зовнішні роботи. Добре, що тумбу пересунули – це робить безпечнішим пересування тротуаром. Що стосується роботи центру, то раніше доводилося довго чекати своєї черги. Наразі, сподіваюся, що ситуація зміниться на краще».

Містянка Галина Татару згадує, що раніше деякі люди похилого віку навіть не могли піднятися сходами: «Я задоволена тим, що капітально ремонтують наше управління соціального захисту населення. Робітники роблять все дуже швидко і добре. За 43 роки існування дому в цьому приміщенні вперше роблять такий ремонт. Добре також, що за нашими проханнями прибрали тумбу, яка перешкоджала огляду дороги».

 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook