ГоловнаCуспільство

Новий аеропорт, реконструкція інфраструктури та боротьба з COVID-19: Олександр Бондаренко звітував про рік роботи

Новий аеропорт, реконструкція інфраструктури та боротьба з COVID-19: Олександр Бондаренко звітував про рік роботи

Старт будівництва сучасного аеропорту. Масштабне оновлення інфраструктури – реконструкція шкіл, садочків, лікарень, ремонт доріг. А ще – нові водоводи, парки, екоініціативи, залучення інвестицій, підтримка родин бійців АТО/ООС та боротьба з COVID-19. Олександр Бондаренко  звітував про рік роботи на посаді голови Дніпропетровської облдержадміністрації, повідомляє прес-служба Дніпропетровської ОДА.

«Останній рік на Дніпропетровщині пройшов під знаком розвитку інфраструктури. По всьому регіону кипіла робота. Оновлювали школи, садочки, лікарні, спортоб’єкти, парки, дороги. В регіоні стартував наймасштабніший та найочікуваніший проєкт – будівництво аеропорту. Роботи зі зведення смуги та терміналу одночасно розпочали держава та інвестор», – розповів голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

За програмою Президента України «Велике будівництво» в регіоні оновлювали 5 дитсадків, 5 шкіл та 5 стадіонів. Нині середня готовність цих об’єктів – 90%. Заплановані роботи, зокрема, вже завершили у Волоській школі та дитсадку у Вільному.

«За обласним проєктом «Будівництво 100+»  вже закінчили роботи на 26 об’єктах, 17 з них – ввели в експлуатацію. Зокрема, 15 амбулаторій в Дніпрі, які створили завдяки спільному проєкту з Міжнародним банком реконструкції та розвитку», – розповів Олександр Бондаренко.

За рік в регіоні відремонтували 320 км доріг. Серед них – автошляхи Вільне – Гвардійське, Іванівка – Радісне, Васильківка – Миколаївка, Просяна – Великомихайлівка. На дорозі Зелене – Богданівка – Богуслав відремонтували міст. Ще чотири переправи – в роботі.

Відремонтували понад 6 км водоводу Новотаромське – Миколаївка, забезпечивши стабільне водопостачання для 3 тис людей. Незабаром про перебої води зможуть забути і мешканці Черкаського та Гвардійського. Підрядники проклали близько 22 км нового водогону, вже проводять пуско-налагоджувальні роботи.

«Ми не зупинили жодної з програм, які запланували на 2020 рік, незважаючи на пандемію коронавірусу та тривалий карантин. При цьому максимум зусиль спрямували на протистояння COVID-19, витратили понад 130 млн грн обласних коштів. Закупили 82 апарати ШВЛ, 100 функціональних ліжок, 73 кисневі генератори, 45 моніторів пацієнта, 2 системи для ПЛР. Допомогли і наші партнери. Підприємці області поставляли до лікарень обладнання  та засоби захисту», – сказав голова ОДА.

У 2020-му на Дніпропетровщині обласним та державним коштом профінансували покупку перших 12 квартир для АТОвців. Загалом житло зможуть придбати 85 сімей бійців.

В регіоні розвивали громадянське суспільство. Створили раду ветеранів  АТО/ООС, громадську та інвестиційну ради. Продовжували децентралізацію – за рік об’єдналися 8 громад. А ще – запустили програму з реконструкції парків та скверів «Територія комфорту», створили туристичну мапу з найцікавішими куточками області.

Більше про зроблене за рік – в презентації.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook