ГоловнаCуспільство

На Дніпропетровщині оновлюють понад 58 км траси Дніпро-Кривий Ріг-Миколаїв

На Дніпропетровщині ремонтують трасу Н-11. Зараз роботи розгорнулися на двох ділянках: 14,5 км – від Кривого Рогу до межі з Миколаївською областю, майже 44 км – від розв’язки на П’ятихатки до Софіївки. 

Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко. 

«Такого масштабного оновлення магістралей Дніпропетровщина не знала давно. Траси національного та місцевого значення приводяться до ладу за програмою Президента України «Велике будівництво». Наразі ремонтують дорогу між двома промисловими центрами області – Дніпром та Кривим Рогом. На це у 2020-му держава виділила понад 1 млрд грн. Після завершення всіх робіт дістатися з одного міста до іншого можна буде якісним та безпечним автошляхом – ледве не за півтори години», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

Підрядники працюють на 44-кілометровому відрізку: від розв’язки на П’ятихатки до Софіївки. Вже фрезерували 25,9 км старого покриття. На 19,6 км дороги уклали основу, 11,5 км – другий, вирівнюючий шар. Почали облаштовувати узбіччя. Загалом щодня там укладають понад 6 тонн нового асфальту, підкреслив начальник служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області Дмитро Чумаченко. 

«Працюємо й на іншій ділянці траси – від Кривого Рогу до межі з Миколаївською областю. Там роботи стартували раніше. Наразі підрядники вже укладають верхній шар нового асфальту, облаштовують зупинки», – сказав він.

Загалом в Україні – 48 тис км доріг загального користування державного значення. Із них 3 тис км – на Дніпропетровщині. 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook