ГоловнаCуспільство

​Філатов про будівництво зливової каналізації на житломасиві Перемога: «Це — вирішення проблеми, за яку не бралися за всі роки незалежності країни»

​Філатов про будівництво зливової каналізації на житломасиві Перемога: «Це — вирішення проблеми, за яку не бралися за всі роки незалежності країни»

Дніпро будують з любов‘ю. Нині у місті комплексно вирішують стару інфраструктурну проблему, пов‘язану з відсутністю дощових колекторів на низці житломасивів — адже саме так їх колись було спроєктовано. За останні п‘ять років у Дніпрі з нуля відповідні комунікації звели в різних районах міста. Наразі триває будівництво ще одного об‘єкта по Набережній Перемоги, 118. Про це повідомили в прес-службі Дніпровскьої міської ради.

«Це — п’ятий пусковий об’єкт з водопониження, який ми робимо в цій каденції. Надалі також продовжимо цим опікуватися. Проблема для міста дуже серйозна (і не лише тут), утім, існувала вона дійсно ще з радянських часів», — сказав міський голова Дніпра Борис Філатов під час огляду будівництва 29 жовтня.

Раніше після зливи у дворі утворювалася велика калюжа. Так тривало декілька десятиліть. Місцеві мешканці жартома кажуть, що це була туристична принада для дітей не одного покоління.

«У нас вже є своя малеча, а ця калюжа — ніби вічна. Я пам‘ятаю, як ми дітьми тут як тільки не бігали і не гралися. Навіть не віриться, що вона може зникнути», — розповідає місцева мешканка Ганна.

Пані Алла мешкає в тутешньому будинку ще з 1980-х років, тож проблему з відсутністю дощової каналізації теж відчула на власному досвіді. 

«Калюжі були навіть після малого дощу. І жаби були в них, діти чи купалися, чи взимку каталися, як на ковзанці. Ми дуже раді, що зараз, за 30 років, нарешті щось робиться», — каже жінка. 

Підрядник робіт зазначає, що за сприятливих погодних умов, із будівництвом впораються до кінця року: «Будується все з нуля. Робота непроста, труба повинна знаходитися глибше ґрунтових вод, треба зважати і на наявні комунікації». 

Після закінчення будівництва майже півкілометра дощового колектору, ділянку заасфальтують та приведуть до ладу бордюри.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook