ГоловнаCуспільство

Представник БФ «Відчайдушні серця» розповіла про те, як препарати з плазми «Біовен» і «Альбумін» рятують дитячі життя

У середу, 17 лютого, за партнерської участі БФ «Відчайдушні серця» та спортивної спільноти Дніпра в плазмацентрі Біофарма Плазма Дніпро відбувся Донорський День спонтанного прояву доброти, присвячений до однойменного міжнародного свята.

Про це ІА «Міст-Дніпро» стало відомо на місці подій.

Представник благодійного фонду «Відчайдушні серця» Ілона Філімонова розповіла про важливість донорства і про те, що препарати, виготовлені з плазми людини, допомагають врятувати життя недоношеним малюкам і дітям з онкологічними захворюваннями.

«Якщо 300 донорів на місяць будуть приходити і здавати плазму на благодійність, то ми зможемо повністю забезпечити потреби двох вкрай важливих відділень - Онкогематологічного центру Дніпропетровської обласної дитячої клінічної лікарні та Дніпропетровського обласного перинатального центру. Ліки на основі плазми дуже необхідні, тому що полегшують стан хворих діток. Наприклад, в перинатальному центрі народжується недоношена дитина - вона не має імунітету. А препарат «Біовен», виготовлений на основі плазми, дає дитині можливість заробити цей імунітет. «Альбумін» же важливий для онкохворих дітей, так як допомагає їм відновлюватися після хіміотерапії», - сказала вона. 

Ілона Філімонова зазначила, що в донорстві є потреба завжди, так як десятки хворих дітей потребують постійного лікування.

«Сьогодні відгукнулося багато спортсменів і ми сподіваємося, що вони стануть кадровими донорами. Я сама буду здавати плазму і закликають усіх людей ставати донорами. Кожен дасть те, що він може. Це легко, просто і корисно», - зазначила вона.

Довідка:

Biopharma Plasma Дніпро входить в мережу найсучасніших сертифікованих плазмацентрів України компанії Biopharma Plasma, які займаються заготівлею та переробкою плазми донорів (рідкої частини крові без її клітин, які повертаються під час донації донору).

В плазмацентрі плазма збирається на сучасних апаратах плазмаферезу з застосуванням одноразових систем та піддається шоковому заморожуванню, після чого транспортується для переробки на завод Biopharma Plasma.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook