ГоловнаCуспільство

Чат-боти, тренінги та моніторинг від «таємних покупців»: як на Дніпропетровщині розвиватимуть сферу адміністративних послуг

В області затвердили оновлену Програму розвитку та підтримки сфери надання адмінпослуг. Вона діятиме до 2023 року. У планах – тренінги для працівників ЦНАПів, комплексний моніторинг якості від «таємних покупців», запуск чат-ботів. 

Про це повідомила заступниця директора департаменту економічного розвитку Дніпропетровської ОДА Олена Лічманенко.

«Прагнемо досягти європейського рівня обслуговування у ЦНАПах Дніпропетровщини. Щоб якість надання адмінпослуг була на вищому рівні. Допоможе у цьому оновлена програма», – зазначила Олена Лічманенко.

У пріоритеті – навчання співробітників ЦНАПів. Планують запустити онлайн-курси з основ жестової мови – з обов’язковими іспитами та врученням сертифікатів. 

Серед інших тем навчання – мотивація, організація командної роботи, формування корпоративної культури. А ще – тренінги з домедичної допомоги.

«ЦНАПи – місця масового скупчення людей. За добу їх відвідують понад 3,5 тис мешканців області. Ситуації можуть виникнути різні. Тому співробітники повинні вміти надавати першу домедичну допомогу», – сказала Олена Лічманенко.

Ще один пріоритет програми – розвиток інформаційних ресурсів Єдиної мережі ЦНАП Дніпропетровської області. Для цього створюватимуть чат-боти та мобільні додатки.

А ще проведуть комплексний моніторинг якості. Зокрема – виїзний. «Таємні покупці» відвідають ЦНАПи у громадах та оцінять обслуговування.

На втілення програми в обласному бюджеті передбачили 2,3 млн грн.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook