ГоловнаCуспільство

Володимир Зеленський анонсував початок роботи Центру протидії дезінформації

Володимир Зеленський анонсував початок роботи Центру протидії дезінформації

В Україні створять Центр протидії дезінформації. З такою ініціативою виступив Президент України Володимир Зеленський. Про це стало відомо під час форуму «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм», - повідомляє прес-служба Дніпропетровської ОДА.

«В Організації Об’єднаних Націй я виступив з ініціативою створити в Україні Центр протидії дезінформації. Найближчим часом він розпочне свою роботу і в майбутньому має стати міжнародним хабом протидії дезінформації та пропаганді в усьому світі», – повідомив Президент. 

Володимир Зеленський додав, що уроки медіаграмотності мають з'явитися в шкільній програмі. 

«А тих, хто давно закінчив школу – це наші батьки, дідусі та бабусі, – ми маємо навчити, що таке інформаційна гігієна, фейки та пропаганда», – наголосив Глава держави. 

Ретельно перевіряти інформацію закликала і заступниця голови Дніпропетровської ОДА Ольга Горб. 

«Особливо актуально це зараз. Коли Україна протистоїть ворогу не тільки на полі бою, а й в інформаційні війні, – сказала Ольга Горб. – Вкрай важлива медіаграмотність і в час пандемії. Маємо ретельно перевіряти інформацію та вирізняти фейки». 

Форум  «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм» триватиме в Києві три дні – 9-11 березня. Теми обговорення та пряма трансляція – тут

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook