ГоловнаCуспільство

Авторів та видавців Дніпропетровщини запрошують на літературний онлайн-фест

Авторів та видавців Дніпропетровщини запрошують на літературний онлайн-фест

На Дніпропетровщині пройде міжнародний літературний фест «Рідкісний птах». Цьогоріч – онлайн. Реєстрація учасників – до 15 квітня. Долучитися можуть видавці художньої літератури та автори творів. Про це сповістила начальниця управління культури, туризму, національностей і релігій Дніпропетровської ОДА Наталія Першина. 

«Запрошуємо приєднатися і видавців періодики: альманахів, журналів, літературних газет, збірок, – розповіла Наталія Першина. – Журі враховуватиме індивідуальний стиль та майстерність авторів. У видавців – оригінальність оформлення та рівень творів, що публікуються». 

Учасники фесту позмагаються у трьох конкурсах: видань, авторів та окремо – Дніпровському. 

«Ті, хто забажає долучитися до Дніпровського конкурсу, повинні будуть скласти вірш про місто Дніпро. Умова – автори мають використати запропоновані їм рядки», – сказала голова Дніпропетровської обласної організації Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України» Людмила Некрасовська. 

Реєстрація авторів та учасників Дніпровського конкурсу – за посиланням. Видавців – тут

«Фестиваль проводимо один раз на два роки. Вперше – онлайн. Щотижня публікуватимемо на сторінці у Фейсбук художні твори учасників», – додала Людмила Некрасовська. 

Зареєструватися та подати твори учасники мають до 15 квітня. 

Після – журі протягом 2-х місяців розглядатиме та оцінюватиме роботи. А вже 30 червня на фестивальній сторінці опублікують список переможців. Вийде друком збірка з їхніми творами. Там презентують і кращі видання та видавництва. 

Міжнародний літературний фест «Рідкісний птах – 2021» організовує Дніпропетровська обласна організація Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України». Він проходить за підтримки облдержадміністрації та дніпровських бібліотек. 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook