ГоловнаCуспільство

Плазмацентр Biopharma Plasma Дніпро привітав ДДУВС з 55-річчним ювілеєм (ВІДЕО)

16 березня 2021 року Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ святкує своє 55-річчя. Найкращі курсанти та студенти отримали пам’ятні медалі та грамоти від керівництва університету. Донорський центр Biopharma Plasma Дніпро теж привітав з цим ювілеєм наставників та курсантів університету - своїх найактивніших учасників донорського руху. Про це ІА «Міст-Дніпро» стало відомо на місці подій. 

Ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, кандидат юридичних наук, доцент, Заслужений юрист України, полковник поліції Андрій Фоменко розповів, що в університеті 6 факультетів, 22 кафедри, 49 докторів наук, 182 кандидата юридичних наук, 4 заслужених юриста України. На сьогоднішній день у ВУЗі навчається 4800 студентів і курсантів, хоча все починалося з 60 слухачів.

Сьогодні були відзначені курсанти і студенти, які беруть активну участь в житті університету, приймають участь у спортивих змаганнях та у науковій діяльності, і, ті, хто є донорами плазми і рятують життя людей.

«Донорство - поклик душі. Ми нікого не примушуємо і сьогодні були нагороджені курсанти, які здавали плазму - 10, 20 і більше разів. Це не одноразові випадки, це робиться на регулярній основі. Надання допомоги іншим людям прищеплюється нашим вихованцям з перших днів», - додав Андрій Фоменко.

Керівник плазмацентру Biopharma Plasma Дніпро Ірина Кільчинська нагадала, що на сьогодні в університеті внутрішніх справ майже 300 донорів плазми і число донорів-курсантів постійно росте - тільки за минулий навчальний семестр їх кількість зросла втричі. Викладачі та курсанти здійснили 920 донацій (220 вже в цьому році), з них понад 60 - благочинні.

Довідка:

Biopharma Plasma Дніпро входить в мережу найсучасніших сертифікованих плазмацентрів України компанії Biopharma Plasma, які займаються заготівлею та переробкою плазми донорів (рідкої частини крові без її клітин, які повертаються під час донації донору).

В плазмацентрі плазма збирається на сучасних апаратах плазмаферезу з застосуванням одноразових систем та піддається шоковому заморожуванню, після чого транспортується для переробки на завод Biopharma Plasma.

Донор плазми проходить обстеження терапевта у центрі та отримує безкоштовно аналізи крові по 22 показникам + на ВІЛ, гепатити В і С і головне - на наявність в плазмі антитіл до COVID-19.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook