ГоловнаCуспільство

У 2021 році ДТЕК Дніпровські електромережі безкоштовно встановить 67 тисяч розумних лічильників

У 2021 році ДТЕК Дніпровські електромережі безкоштовно встановить 67 тисяч розумних лічильників

До кінця 2021 року в Дніпропетровській області буде налічуватися 351 тисяча розумних приладів обліку електроенергії. Протягом року ДТЕК Дніпровські електромережі безкоштовно встановить 67 тисяч розумних лічильників в оселях клієнтів. Такі автоматизовані системи обліку допомагають енергокомпанії будувати сучасну інфраструктуру, а клієнтам — планувати й управляти своїм споживанням та витратами. Про це повідомили в прес-службі ДТЕК Дніпровські електромережі. 

ДТЕК прагне стати еталоном клієнтоорієнтованості та впроваджує європейські стандарти обслуговування. Розумні лічильники — це основа для сучасної енергетичної інфраструктури та побудови Smart Grid в Україні. Розумні прилади обліку автоматично передають покази про спожиту електроенергію, що економить час клієнта — йому не потрібно додатково повідомляти компанії ці дані через онлайн-сервіси або кол-центр. Крім того, в нових лічильниках передбачена функція денного та нічного використання електроенергії, що може значно скоротити витрати на електрику при активному використанні нічного тарифу*.

ДТЕК Дніпровські електромережі — один з лідерів із встановлення розумних електролічильників серед операторів систем розподілу. Минулого року жителям Дніпра та області встановили майже 38 тисяч таких сучасних приладів обліку. Цьогоріч кількість темпи автоматизації систем обліку планують збільшити практично вдвічі.

«У цьому році у Дніпропетровській області плануємо встановити 67 тисяч розумних лічильників. Так, понад 35 тисяч встановимо в Дніпрі, майже 21 тисячу — у Кривому Розі, 2 тисячі — в Нікополі, 2,5 тисячі — в Покрові та близько тисячі — в Кам'янському. Завдяки такій автоматизації сучасними приладами буде забезпечена кожна 4-а сім'я області», — каже генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук.

Компанія встановлює розумні лічильники в рамках своїх інвестиційної програми в житлових будинках з морально застарілими приладами обліку та низькою точністю. Установка не передбачає додаткових витрат з боку клієнта. Для виконання монтажних робіт необхідно лише допустити фахівців ДТЕК Дніпровські електромережі в приміщення (якщо лічильник знаходиться у квартирі).

Перед тим, як проводити заміну, фахівці заздалегідь інформують про це жителів. Розміщують в будинках оголошення, де вказують дату виконання робіт й контактний телефон відповідальної особи компанії. Роботи виконують співробітники ДТЕК Дніпровські електромережі, одягнені в фірмовий спецодяг сіро-жовтого кольору. На вимогу клієнта, електромонтери повинні пред'явити відповідні посвідчення.

Як повідомлялося раніше, в лютому ДТЕК Дніпровські електромережі запустив чат-бот для понад мільйона клієнтів в месенджерах Telegram та Viber. Чат-бот допомагає клієнтам отримувати необхідну інформацію в автоматичному режимі 24/7. З його допомогою можна отримати відповіді на найбільш поширені питання, повідомити про аварійні ситуації та отримувати повідомлення про відключення електроенергії.

*Розумні лічильники дозволяють, за бажанням клієнтів, користуватися перевагами нічного тарифу на електроенергію. З умовами та розцінками можна ознайомитися на сайті НКРЕКП.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook