ГоловнаCуспільство

У Дніпрі пролунали сирени: у місті перевіряли систему централізованого оповіщення населення

У Дніпрі пролунали сирени: у місті перевіряли систему централізованого оповіщення населення

Сьогодні о 13:55 у Дніпрі лунали сирени в рамках комплексної перевірки системи централізованого оповіщення населення. Вона відбувається по всій країні кожні три місяці, розповів Дмитро Редька, заступник директора департаменту громадського порядку і цивільного захисту ДМР. Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради.

«Дніпро має спеціальну автоматизовану систему централізованого оповіщення міста (МАСЦО). У разі виникнення надзвичайної ситуації черговий диспетчер може увімкнути 42 сирени, 11 вуличних акустичних систем, 7 акустичних систем у комунальних медзакладах, закладах соцзахисту та на станціях метрополітену, 2 модулі управління з припинення трансляції місцевих радіостанцій та здійснення на їх частотах оповіщення для жителів Дніпра», – підкреслив чиновник. 

Він додав: під час звуків сирен інформування людей відбувається також через електронні табло (площі Героїв Майдану та Вокзальна, 1; просп. Гагаріна, 8-А; вул. Харківська, 8-А; перехрестя: просп. Гагаріна та вул. Казакова, а також бульв. Зоряний, 1 та вул. Марії Кюрі, 5). 

За перевіркою спостерігав Ситуаційний центр Дніпра. «Під час сирени на екрани Ситуаційного центру вивели низку локацій масового скупчення людей, серед них площа Героїв Майдану, біля залізничного та автовокзалу, метрополітену, біля ринків тощо. Побачили, що реакція містян під час сирен була цілком спокійною», – підкреслила Ілона Симонова, начальниця відділу обробки даних КП «ІНФО-РАДА-ДНІПРО» ДМР.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook