ГоловнаCуспільство

Дніпро квітучий: десятки молодих кленів з’явились на ж/м Придніпровськ

У Дніпрі триває озеленення міста у рамках акції #Дніпро_квітучий. Чергове висадження дерев організували на житловому масиві Придніпровськ. У районі перехрестя вулиць 20-річчя Перемоги та Автопаркової з’явились десятки молодих кленів. Захід організував департамент з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міської ради. Долучилися й слухачі «Університету третього віку». Загалом у рамках акції працівники департаменту висадять понад 300 дерев. Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради.

«Новими саджанцями не лише озеленюємо місто, а й змінюємо його екосистему. Завдяки деревам і повітря стає чистішим. Акція #Дніпро_квітучий набирає масштаби. До висадження дерев, кущів масово долучилися громадські організації, екоактивісти, підприємства, різні установи. І, звісно ж, працівники департаментів й управлінь міської ради. Уже завтра, 10 квітня, по місту відбудеться багато суботників, під час яких буде висаджено близько 2,5 тис. молодих рослин», – розповів директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР Артем Нідєлько.

Представник мерії також підкреслив, що висаджуватимуть дерева до Великодня, а до 9 травня закінчать висадження квітів: «Загалом по місту планується висадити понад 10 тис. дерев і кущів. Локації обираються на прохання містян. Окрім того, консультуємося з профільними фахівцями щодо відповідності ґрунтів на тій чи іншій території». 

Слухачка «Університету третього віку» Людмила Горнак у захваті від нової кленової алеї. Жінка до акції долучилася разом з трьома подругами: «Усі ми вчотирьох відвідуємо університет і на подібні заходи ходимо разом. Звісно, і цього разу зголосилися висадити молоді дерева на рідному масиві. Така гарна алея з кленами вийшла! Тішить, що й ми шість саджанців висадили. Приємно буде приходити сюди, гуляти і відпочивати».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook