ГоловнаCуспільство

Новий маршрут довжиною 20 км: у Дніпрі запустять тролейбус до Підгороднього

Новий маршрут довжиною 20 км: у Дніпрі запустять тролейбус до Підгороднього

Голова облради Микола Лукашук, мер Дніпра Борис Філатов та секретар міської ради Підгородного Роман Кучма обговорили створення нового маршруту. Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровської облради.

Передбачається, що електричний громадський транспорт стартуватиме в центрі міста з вулиці Європейської. До Підгородного дорога триватиме близько 45 хвилин, стільки ж орієнтовно і зворотній шлях. За цей час тролейбус здійснить 36-39 зупинок.

Загальна протяжність маршруту близько 20 км. Більшу частину цієї відстані тролейбус долатиме звичним способом – «на рогах». А близько 6-7 км – за допомогою заряду акумуляторної батареї.

Планується придбати орієнтовно 6 тролейбусів, які виробляє Південмаш. Вони є сучасними та зручними, а головне – обладнаними літій-іонними акумуляторами.

«На реалізацію цього проєкту жителі Дніпра та області чекають ще з 2017 року. Обласна рада підтримує ініціативу мера міста. Це насправді масштабний задум, який можливо здійснити лише спільними зусиллями міської, обласної ради, керівництва Підгородного та Слобожанського, повз яке пролягає маршрут тролейбусу», — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook