ГоловнаCуспільство

Меморандум про співробітництво підписали «АрселорМіттал» та провідні ВИШі Кривого Рогу

Меморандум про співробітництво підписали «АрселорМіттал» та провідні ВИШі Кривого Рогу

Меморандум про співробітництво підписали «АрселорМіттал» та провідні ВИШі Кривого Рогу. У підписанні взяли участь перший заступник Міністра освіти і науки України, голова Криворізької РДА, Генеральний Директор ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» Мауро Лонгобардо, фахівці Державного університету економіки і технологій та Криворізького національного університету. Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровської обласної ради.

За умовами співпраці підприємство бере на себе витрати за навчання 300 студентів у 2-х криворізьких університетах, гарантує їм вивчення англійської мови, гідні умови проживання, стипендії та працевлаштування на сучасній фабриці огрудкування, яка будується зараз.

У Меморандумі зазначається, що «АрселорМіттал» та ВИШі розпочинають програму «Нова фабрика». Для учасників освітнього проєкту будуть створені спеціальні групи. Участь можуть взяти студенти 2-3 курсів.

«Головна мета цієї ініціативи — підготовка висококваліфікованих фахівців для роботи в лавах одного з гігантів металургії нашого регіону «АрселорМіттал Кривий Ріг». Символічно, що новий рівень співпраці між владою, роботодавцями й закладами, що готують фахівців, розгортають у Кривому Розі. Бо ж саме тут починалось впровадження ідеї та елементів дуального навчання на Дніпропетровщині. Тут у гірничо-металургійній галузі професійні школи показували найбільшу зацікавленість й найкращу співпрацю щодо підготовки праці молодих кадрів. А зараз в Кривому Розі вже є професії, які повністю готуються за дуальною системою. Тепер же ми виходимо на новий рівень співпраці. Сподіваюсь, така взаємодія буде взірцем для інших роботодавців в області та в Україні», — розповів Микола Лукашук

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook