ГоловнаCуспільство

Дніпропетровщина налагоджує співпрацю з Естонією

Дніпропетровщина налагоджує співпрацю з Естонією

У Дніпропетровській обласній раді відбулась онлайн-конференція на тему економічних відносин між регіоном та естонськими партнерами. Мета зустрічі — розширити кордони співпраці та знайти нових ділових партнерів. У заході взяли участь представники торгово-промислових палат області, України та Єстонії, Надзвичайний і Повноважний Посол Естонії в Україні Каім Кууско та України в Естонії Мар’яна Беци, представники обласної ради та адміністрації області та Дніпропетровської інвестиційної агенції (DIA).

Активність торговельних відносин регіону та Естонії за останній рік збільшилась на 15,5%. Це підтверджується загальним обсягом зовнішньої торгівлі товарами і послугами, що у 2020 році склав $88,3 млн. Найбільшу частину експорту охоплює торгівля транспортними й ІТ послугами, а також  виробами з чорних і недорогоцінних металів й залізничних локомотивів. Наших підприємців цікавлять засоби наземного транспорту й техніка, а також фармацевтика, торгівля рибою та ефірними оліями. 

«У Дніпропетровщини є багато цікавих інвестиційних проектів і ми зацікавлені в подальшому розвитку наших відносин. Зокрема, в сферах ІТ, аграрній та промисловій. На території Дніпропетровщини вже є 22 компанії з естонськими інвестиціями, що працюють в сферах хімічної промисловості, ІТ-послуг,торгівлі тощо. Під час сьогоднішнього заходу було презентовано ще 30 привабливих інвестиційних пропозицій», — зазначила Надзвичайний та Повноважний Посол України в Естонській республіці Мар’яна Беца.

Під час зустрічі естонським партнерам було презентовано «Інвестиційний гайд» https://bit.ly/InvestmentGuide2020, в якому висвітлено інвестиційний клімат регіону, аналіз структури економіки, ключові особливості та пріоритетні напрямки для інвестування. Його представила Валентина Затишняк, директорка Дніпропетровського інвестиційного агентства (DIA). Агентство здійснює зв’язок з інвесторами регіону та надає необхідну допомогу бізнесу у реалізації їх проєктів в області. На інвестиційній мапі регіону http://bit.ly/DIAinvestmentmap  представлено 458 земельних ділянок на 4 866 га, які можуть використовувати інвестори, в основному в галузі сільського господарства.

«Цьогоріч Дніпропетровщина  увійшла в десятку європейських регіонів майбутнього (згідно рейтингу журналу журналу FDI Intelligence, що є підрозділом Financial Times.). В країні ми — перші за обсягом реалізованої продукції, експортованих товарів та прямих іноземних й капітальних інвестицій. Це означає, що область є дуже вигідним партнером для іноземних підприємців», — зазначила Валентина Затишняк.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook