ГоловнаCуспільство

У Чумаках з’явиться нова амбулаторія з житлом для лікарів

У Чумаках з’явиться нова амбулаторія з житлом для лікарів

У центрі села Чумаки Дніпровського району зводять «з нуля» одноповерхову будівлю. Там розмістять сільську амбулаторію. В окремому крилі – житло для двох лікарів. Про це розповів голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. 

 «Зводимо в області сільські амбулаторії. Мешканці матимуть зручний доступ до всіх послуг «первинки». Якісну меддопомогу зможуть отримати поряд із домом», – сказав Валентин Резніченко. 

Нині чумаківська амбулаторія не має власного приміщення. Орендує його в старій будівлі гуртожитку. Місцеві скаржаться на вузькі коридори та маленькі, непристосовані для прийому кабінети. Кажуть, побачивши будівництво у центрі села, зраділи. 

«Будівля амбулаторії «росте» на очах. Приємно, що про наше здоров’я піклуються. Тут можна буде здати аналізи і пройти обстеження. Відпаде необхідність їхати до райцентру чи до Дніпра», – поділилася місцева Світлана Горяна. 

Будівництво амбулаторії – на завершальному етапі, каже прораб Анатолій Зімич. Підрядники готують фасад під фарбування. Всередині прокладають комунікації, стіни обшивають гіпсокартоном. Далі – шпаклюватимуть, встановлять сантехніку. Майже завершили роботи у крилі, де буде житло для двох сімейних лікарів. 

«У нас красиве доглянуте село. Гості кажуть, схоже на невеличке польське містечко. Ми всі дуже чекаємо на нову будівлю для нашої амбулаторії», – сказала місцева Алла Притула. 

Для нової амбулаторії вже закупили сучасне обладнання та службовий автомобіль. 

«Нарешті матимемо приміщення, що відповідає сучасним стандартам. Зможемо розділити потоки пацієнтів. Це дуже важливо для попередження інфікування», – розповів завідувач чумаківської амбулаторії Валентин Пушнов. 

Чумаківська амбулаторія обслуговує 3,5 тис людей. 

Осучаснення медичної інфраструктури Дніпропетровщини – за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook