ГоловнаCуспільство

Понад 620 мешканців Дніпропетровщини обрали службу за контрактом у 2021 році

Понад 620 мешканців Дніпропетровщини обрали службу за контрактом у 2021 році

У 2021-му році більш ніж 620 жителів Дніпропетровщини підписали контракт зі Збройними Силами України. Серед них – офіцери, сержанти та солдати. Про це повідомили в управлінні взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Дніпропетровської ОДА.

«Цьогоріч службу за контрактом в Збройних Силах України обрали 622 жителі області .  Військовим шляхом охоче йдуть не тільки рядові солдати та сержанти. Йдуть на контрактну службу й офіцери», – розповіли в управлінні взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Дніпропетровської облдержадміністрації. 

Підписати контракт можуть чоловіки та жінки від 18 до 45 років. Головні вимоги – відсутність судимостей, задовільний стан здоров’я, фізична підготовленість .  Кандидати повинні успішно пройти професійно-психологічний відбір . 

Тривалість контракту від 3 до 5 років. На цей час для військовослужбовців – пільгове житло. Тим, хто винаймає помешкання, виплачують компенсацію. А ще – повний соцпакет і можливість безкоштовної освіти. 

За укладання першого контракту виплачують одноразове грошове заохочення. Рядовим – 8, сержантам  – 9, офіцерам – 10 прожиткових мінімумів. Це додатково від понад 18 до 22,7 тис грн. 

Передбачене грошове заохочення – за виконання завдань в зоні ООС .  Наприклад, за знищення ворожої техніки – від 6,5 до 17 тис грн. В залежності від того, наскільки близько лінія бойового зіткнення . 

Щоб підписати контракт, потрібно звернутися до центру зайнятості чи територіального центру комплектування та соціальної підтримки. 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook