ГоловнаCуспільство

Стане окрасою громади: у Петропавлівці модернізують опорну школу

Стане окрасою громади: у Петропавлівці модернізують опорну школу

Триває реконструкція Петропавлівської школи №2. Нині завершують утеплювати будівлю. Фасад роблять вентильованим, стильного сірого кольору з яскравими акцентами. На фініші внутрішнє оздоблення 1-го поверху. Про це розповів голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. 

«Кардинально осучаснюємо опорну школу у Петропавлівці. Вперше за 35 років. Триповерховий корпус буде енергоощадним. Гарним ззовні та зсередини», – зазначив очільник регіону Валентин Резніченко. 

Директорка закладу Ольга Цимбал згадує: за роки існування в школі робили лише косметичні ремонти. Зносилися системи водопостачання та каналізації, електромережа. Не було сучасної протипожежної сигналізації. 

«Широкомасштабна реконструкція була конче необхідна. Тепер усе нове. Кабінети з кольоровими дверима та яскравою учительською зоною. Енергозберігаючі вікна замість старих дерев’яних», – поділилася Ольга Цимбал. 

Окраса – величезні вітражі на першому поверсі. Гордість – кабінет лікувальної фізкультури та лінгафонна кімната. Облаштовані ресурсна кімната та медіатека. 

«Є меблі, обладнання, завершується красивий ремонт. Все це надихає. Приємно працювати в такій атмосфері. Й дітям подобається. Більше мотивації до навчання», – вважає вчителька англійської мови Тетяна Пшонік. 

На 1-му поверсі будівельники закінчують модернізацію харчоблоку, двох спортзалів та актової зали. Вирівнюють стіни гіпсокартоном, ґрунтують, шпаклюють, фарбують.

Шкільне подвір’я виклали тротуарною плиткою. На фініші утеплення фасаду. 

«Раніше таких умов у школі не було. Створюємо для дітей зручності – теплий, яскравий та сучасний простір», – каже виконроб Андрій Лобко. 

У Петропавлівській школі №2 – понад 600 учнів. 

«До цієї школи ходять двоє моїх дітей. Вона тепер вигідно відрізняється від інших. Хлопці не дочекаються, коли після карантину повернуться на навчання», – додала голова батьківської громадськості школи Світлана Сінєльнікова. 

Реконструкція опорного закладу – частина програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Її проводять державним та обласним коштом. Оснащення – за рахунок громади та меценатів. 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook