ГоловнаCуспільство

Стаціонар, діагностика та реабілітація в одному медзакладі: у Дніпрі модернізують дитячу лікарню №5

Стаціонар, діагностика та реабілітація в одному медзакладі: у Дніпрі модернізують дитячу лікарню №5

У Дніпровській дитячій лікарні №5 – розпал масштабної реконструкції. Підрядники працюють над внутрішнім оздобленням. А ще завершують фасадні роботи. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко 

«Перетворюємо Дніпровську міську дитячу лікарню №5 на сучасний медичний центр. Для маленьких пацієнтів – комфортні умови, потужна діагностична та реабілітаційна бази», – зазначив очільник області Валентин Резніченко. 

У 7-поверховому корпусі буде три стаціонарні відділення – педіатричне, неврологічне та психіатричне. А ще – консультативно-діагностичний блок. Там прийматимуть лікарі вузькопрофільних спеціальностей. 

Найцінніше – велика реабілітаційна база. Вона – для відновлення дітей із захворюваннями нервової системи та різними патологіями. Облаштують сучасні зали лікувальної фізкультури, сенсорну кімнату. Відремонтують басейн з підйомником для пацієнтів з інвалідністю. Окреме приміщення матиме лабораторія. 

«Раніше палати були багатомісні. А після оновлення – на одного-двох маленьких пацієнтів та їхніх батьків. Зі всіма зручностями та домашньою атмосферою. Яскраві фарби комбінуватимуться зі шпалерами», – розповіла генеральна директорка лікарні Наталія Фоменкова. 

На фініші облицювання фасаду. Всередині будівельники зробили більш зручне та продумане планування. Вже взялися за оздоблювальні роботи. 

Монтують вентиляцію з системою охолодження та підігріву повітря. На часі електрика та сантехніка. 

«Реконструкція триває в будні й вихідні. На об’єкті працює майже 100 людей. Бригади – на кожному поверсі», – сказав представник підрядника Євген Христян.   

Син Яни Сламінської має  рідкісне генетичне захворювання – м'язову дистрофію Дюшена. Жінка радіє, що під час реконструкції лікарні відновлять басейн. Водні процедури – одна із невід’ємних складових реабілітації для хлопчика. 

«Ще обіцяють покращений зал лікувальної фізкультури з важливими апаратами і тренажерами», – додала Яна Сламінська. 

Оксана Ільченко – мама дитини з епілепсією. Каже, всі з нетерпінням чекають  зустрічі з улюбленими лікарями в нових красивих стінах. 

«Стан батьків пригнічений, коли вони перебувають у лікарні з дитиною. Веселі кольорові стіни та гарні умови додадуть радості. Лікування буде ефективнішим», – поділилася Оксана Ільченко.   

Дніпровську дитячу лікарню реконструюють за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook