ГоловнаCуспільство

Масштабне оновлення закладу з 60-річною історією: у Дніпрі капітально ремонтують школу №104

Триває реконструкція школи №104 у Дніпрі. Роботи – на другому поверсі. Позаду демонтаж та прокладання основних інженерних мереж. Нині у розпалі внутрішнє оздоблення, повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко. Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровської ОДА.

«Застаріле – оновити, зруйноване – відбудувати. Наш підхід – створювати в області сучасний та комфортний освітній простір для дітей. Саме за таким принципом модернізуємо школу №104», – зазначив Валентин Резніченко. 

Оновлення – комплексне. Після закінчення робіт освітній заклад матиме яскраві кабінети, відремонтовану спортивну залу. А ще – комфортну зону дитячого садочка. В ігровій для дошкільнят облаштують водяну теплу підлогу.

«Школа вперше відчинила двері у далекому 1962 році. На капітальний ремонт чекали понад 60 років. Ми раді. Нарешті дітки з віддаленого району міста отримуватимуть знання у сучасних умовах», – сказала директорка школи №104 Світлана Ярошенко. 

Нині завершують внутрішнє оздоблення другого поверху. Підрядники вирівнюють стіни гіпсокартоном, ґрунтують та шпаклюють. Наступний фронт робіт – фарбування. Паралельно працюють електрики. Приводять до ладу навчальні класи, медпункт, спортивну залу. 

«Працюємо і в будні, і в свята. На повну силу, із задоволенням. Розуміємо, що об’єкт відповідальний – для дітей», – розповіла представниця субпідрядника Наталія Семиряд.  

У школі №104 навчається 120 дітей. Ще працює велика дитсадівська група на 40 вихованців.

Вчитель української мови і літератури В’ячеслав Кітлінський каже: школа має поважну історію. Масштабні зміни, що відбуваються, – на краще. 

«Все це передусім потрібне нашим учням. Із радістю зустріли початок перетворення. Сучасний заклад освіти – це ще й успішна громада», – відмітив В’ячеслав Кітлінський. 

Реконструкція відбувається за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook