ГоловнаCуспільство

Комунальники Дніпра проводять профілактичне чищення дощоприймачів

Комунальники Дніпра проводять профілактичне чищення дощоприймачів

У Дніпрі комунальники проводять профілактичне чищення дощоприймачів та оглядових колодязів. Наразі роботи ведуться на перехресті вул. Князя Володимира Великого та вул. Європейської. Ця частина міста – одна з найнижчих точок, куди після рясних опадів стікається багато води. Дощоприймачі на таких вулицях у Дніпрі очищують частіше. Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради.

«Наразі замулення дощоприймачів невелике, тому що у березні ми вже проводили тут чищення. Однак у зв’язку із тим, що оголошено штормове попередження, наше підприємство вирішило додатково почистити дощоприймайльні колодязі та промити трубопроводи», – зауважив головний інженер КП «Гідроспоруди» Дніпровської міської ради Андрій Олефіренко.

Загалом на вулицях Європейській та Князя Володимира Великого почистять 12 дощоприймачів та 3 оглядових колодязі.

«Накопичення води та виникнення підтоплень у таких місцях, як це перехрестя, відбувається з різних причин. Конкретно тут колектор побудували ще за радянських часів, при чому його діаметр у півтора раза менший, ніж було запроєктовано. Таким чином сміття, яке потрапляє у дощоприймачі, частіше застрягає і перешкоджає вільному витіканню води. Щоб позбавити дніпрян цієї проблеми, колектор тут капітально відремонтують, для цього вже готова проєктна документація», – розказав головний спеціаліст відділу забезпечення діяльності міського голови та його заступників Антон Андрієнко.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook