ГоловнаCуспільство

Святковий концерт і патріотичний квест: як Дніпро відзначає Всесвітній день вишиванки

Захопливий патріотичний квест і святковий концерт: так у парку «Зелений гай» відзначають Всесвітній день вишиванки. Захід має назву «Бережи українське – носи вишиванку!». Хореографічні та вокальні колективи закладів позашкільної освіти міста виступили у традиційних костюмах. А 13 команд змагалися у знанні вишиванки та українських традицій — на 12 локаціях, які розташувалися по всьому парку. Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради.

«Мета нашого заходу — популяризація української вишитої сорочки, десь традиційної, десь перелаштованої під сучасний лад. Важливо, аби люди знали, пам’ятали про наш генетичний код, а діти у такому цікавому форматі знайомилися із ним. Крім того, діти підготували величезну кількість концертних номерів: і спів, і українська пісня, і танок, і бойове мистецтво. Вихованці позашкільних навчальних закладів скучили за виступами, а зараз гарна нагода надолужити згаяне, ще й на свіжому повітрі», — зазначила директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради Дар’я Біла. 

Катерина Доброшенко бере участь у квесті разом зі своїми друзями, з якими навчається у гуртку «Петриківський розпис». Каже, що квест виявився дуже пізнавальним: «Мені подобається, завдання на квесті дуже цікаві. У мене стільки емоцій! Ми і у змаганні беремо участь, і одночасно дізнаємося щось нове: наприклад, ми вже виконали завдання, де треба було визначити, що це за рослина – деякі я побачила вперше»

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook